Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Erik de Jong: "Afzet specials blijft nog altijd achter"

Nieuwe kas Jongfresh in productie na bizar coronajaar

Tholen - Toen radijsteler Jongfresh afgelopen jaar besloot tot nieuwbouw van de kas (1,5 hectare van de totaal 7 hectare) en verwerkingsruimte (4.000 m2), had het bedrijf niet kunnen denken wat voor een jaar er zou volgen. "Het is wat anders gelopen dan we voor ogen hadden", vertelt Erik de Jong met gevoel voor understatement.

Toch blijft de radijsteler optimistisch. "Wij zijn hartstikke positief. Die horeca gaat ook weer een keer open en we introduceren binnenkort ook weer een paar nieuwe productvarianten."

"Maar de hele coronapandemie heeft wel behoorlijke gevolgen voor ons gehad. Wij zijn sterk gespecialiseerd op de specials en die vinden voor een groot deel hun weg naar het horecakanaal. De afzet is dan ook heel anders gelopen dan we voor ogen hadden. Waar de afzet van de traditionele rode radijs zich na de dip in het voorjaar redelijk heeft hersteld richting retail en groothandelsmarkten, blijft de afzet van de specials nog achter", vertelt Erik.

Voor Jongfresh was het geen reden om een deel van het areaal te switchen naar de traditionele rode radijs. "Wij zitten niet in dat segment, maar proberen juist met onze specials die we handmatig oogsten toegevoegde waarde te creƫren. Wij hebben daarom besloten om geen 'kilo's te gaan knallen' richting de retail, maar meer ruimte te laten tussen het oogsten en zaaien en daarmee een deel van het areaal leeg te laten", vertelt Erik.

"Hoewel de omstandigheden nu beter kunnen, zien we de toekomst voor de langere termijn zonnig in. Gelukkig hebben we een gezonde onderneming. De nieuwbouw is voorspoedig verlopen. De kas is al in productie en de loods wordt in juni opgeleverd. Ook de voorwaarden voor een goede afzet de komende weken zijn gunstig. We hebben een vroege Pasen en in de buitenproductiegebieden is het relatief koud geweest", besluit de teler.

Voor meer informatie:
Erik de Jong
Jongfresh VOF
Madeweg 60
2681 PN Monster
Nederland
+31 (0)174 243 783
+31 (0)654 628 544
info@jongfresh.nl
www.jongfresh.nl