Heel makkelijk groenten eten met nieuw merk mini-komkommers

MiniGu is het nieuwe merk voor minikomkommers dat het Spaanse bedrijf Ecoinver zopas heeft gelanceerd met de steun van Enza Zaden.

“Alles begon met het verzoek van een van onze klanten om een nieuw en ander product", vertelt Ismael Segura, CEO van Ecoinver. "Met 50% van de totale omzet zijn we inmiddels de belangrijkste teler van minikomkommers van de EasyQs-lijn van Enza Zaden, en we waren het onze telers verschuldigd waarde toe te voegen aan het goede werk dat zij verrichten. Met deze nieuwe lijn willen we de inzet en de professionaliteit in de verf zetten van een sector die ondanks alle obstakels het beste van zichzelf blijft geven.”

Zeven jaar geleden besloot het groente- en fruitbedrijf uit Almería te kiezen voor het EasyQs-concept van Enza Zaden.

“Een van de grootste vorderingen die zijn gemaakt op het vlak van het zaad van deze minikomkommer is dat de groente nu jaarrond kan worden geteeld, mét behoud van kleur, natuurlijke smaak en knapperige textuur. Het product voldoet aan de eisen van de markt en sluit aan bij trends zoals duurzaamheid, gezondheid, convenience en smaakbeleving."

De opvallende verpakking is gemaakt van karton en dus recyclebaar. "We verpakken het product per 4 stuks, ideaal om in één keer te nuttigen, zodat voedselverspilling wordt voorkomen, want maar liefst 30% à 50% van het voedsel dat wereldwijd wordt geteeld, gaat immers verloren”, vertelt Ismael Segura.

Enza Zaden heeft het project voor het nieuwe merk ondersteund. “Het resultaat van dit gezamenlijke project is een verpakking die uitdrukking geeft aan het prima werk van de teler in de kas en die daarenboven ook milieuvriendelijk is", legt María Carmen Manjón, Marketing Project Manager van Enza, uit. "Deze minikomkommer is ideaal om te dippen in sauzen, als tussendoortje, voor in smoothies, enz. Op deze manier wordt groenten eten heel gemakkelijk!", voegt ze eraan toe.

De klanten van Ecoinver bevinden zich voornamelijk in Europa, maar MiniGu heeft ook al de VS bereikt. Ismael Segura gelooft verder dat er ook nog veel kansen liggen op de binnenlandse Spaanse markt. “De consument wordt steeds veeleisender en is op zoek naar specialiteiten. Ook het aspect gezondheid komt steeds meer op de voorgrond en de zorg voor het milieu groeit. Een van onze sterke punten is dat we ons snel aanpassen aan de eisen van de consument en de markt”, besluit Ismael Segura.

Voor meer informatie:
Ismael Segura
Ecoinver
Camino Villalobos, 29
04716 Las Norias de Daza (Almería) - Spanje
Tel: +34 600904286
ismael@ecoinver.es 
www.ecoinver.es 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven