Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaans aardbeienseizoen gaat goed dankzij afwezigheid Spaans product

De beperkte aanwezigheid van Spaanse aardbeien in de schappen van de Italiaanse supermarkten is voornamelijk te wijten aan zowel het kleinere areaal dat voor 2021 is aangeplant en aan de weersomstandigheden daar. De afwezigheid wordt gecompenseerd door aardbeien uit Basilicata en Campanië.

Al vrij vroeg in het seizoen hadden de grote ketens de Spaanse aardbeien vervangen door die uit Campanië en naarmate het seizoen vorderde, werd de vraag groter. Veel telers uit Campanië hebben zich voor dit product gewend tot Nova Siri Genetics en zijn aan de slag gegaan met rassen als Melissa, Marimball en Gioelita. Deze zijn al vroeg in het jaar rijp en geven grote hoeveelheden. Daarnaast is ook de houdbaarheid goed en zorgen de rassen voor een verlenging van het seizoen.

Twee telers uit Campanië vertellen erover. “We beleven een positief jaar, omdat de Spaanse aardbeien nauwelijks aanwezig zijn. Dit is voor ons dus een optimaal seizoen, niet alleen qua kwaliteit, maar ook qua kwantiteit. Ik heb 22 hectare met Marimbella en Melissa en met deze rassen heb ik half januari al uitstekende resultaten behaald. Met andere rassen kan dit pas in februari”, zegt Francesco Truono van het gelijknamige bedrijf. 

“Momenteel oogst ik 10-12 pallets per dag. Deze worden geleverd aan een coöperatie in Campanië en vervolgens gaan ze naar de retail. Ik ben blij dat ik met Nova Siri Genetics in zee ben gegaan, want dankzij hun selecties kan ik meer dan vijf maanden per jaar kwaliteit en kwantiteit garanderen. Dat zijn noodzakelijke voorwaarden.”

Links Francesco Truono en rechts Giovanni Pezone

Vroeg
“Ik zit al 40 jaar in de branche, maar een seizoen zoals deze heb ik nog niet eerder meegemaakt. Begin februari waren onze aardbeien al verkrijgbaar in de supermarkten, dat is uniek. Veel ketens gaven de voorkeur aan buitenlandse aardbeien, omdat de prijs lager was en omdat er grote hoeveelheden beschikbaar waren. Nu vragen diezelfde ketens ons om aardbeien en zijn bereid er flink voor te betalen. In de loop der jaren hebben we veel rassen getest, maar de resultaten die we behalen met Melissa en Marimbella zijn onovertroffen”, zegt Giovanni Pezone van Cooperativa San Pietro di Parete.

Voor meer informatie:
Nova Siri Genetics Srl
Via San Maurizio, 46
75025 Policoro (MT) -Italië
info@novasirigenetics.com
www.novasirigenetics.com