Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Dit wordt onze meest geavanceerde R&D farm tot nu toe"

Vorig jaar zijn er veel investeringen gedaan in het Midden-Oosten en dan met name in de Verenigde Arabische Emiraten. Gedurende de pandemie heeft het land gezien hoe fragiel hun voedselsysteem is en men verwelkomt daarom van harte lokale teeltoplossingen die daarbij kunnen helpen, waaronder teeltsystemen van AeroFarms.

"Dit wordt onze meest geavanceerde R&D-farm tot nu toe," verlte Roger Buelow, technisch directeur bij AeroFarms, over de farm waarmee men in Abu Dhabi gaat experimenteren. "Deze farm in Abu Dhabi lijkt op ons model in New Jersey qua schaal van 0,8 hectare, maar is volledig toegespitst op onderzoek en ontwikkeling. Deze R&D-farm heeft AeroFarms' eigen technologie, maar met een nog grotere mate van controle over verwarming, vochtigheid en meer geavanceerde belichting."

In de prijs van geïmporteerde producten zitten veel transportkosten, claimt Roger. Dat kan niet vergeleken worden met de opbrengsten die een vertical farm zou leveren. Geïmporteerd product is lang onderweg, waardoor het ook minder lang houdbaar is. Daarom zullen vertical farms veel waarde toevoegen aan de voedselketen in de VAE, zo is hij overtuigd.

Open voor veerkrachtige oplossingen
"Nu we stappen zetten in verschillende markten, is dit een geweldige plek voor ons om daar vooruitgang te boeken. Onze partner Abu Dhabi Investment Office (ADIO) in de VAE, heeft goede ideeën wat betreft het integreren van de nieuwste technologie in het land. Het trainen van de nieuwe generatie telers bij AeroFarms zal uitdraaien in mogelijkheden die helpen in heel de VAE en de omliggende landen."

"We hebben gekozen voor de VAE, omdat het een dichtbevolkt land is, maar belangrijker nog omdat ze vooruit denken wat betreft een concurrentiepositie in bepaalde technologieën. Ze hebben veel nagedacht over wat belangrijk voor hen is qua voedselzekerheid en voedingswaarde, waardoor ze klaar stonden om echte stappen vooruit te zetten."

De voordelen
"Een ander klimaat is altijd een lastig verhaal, maar de verschillende toepassingen hebben met name betrekking op de situatie buiten het gebouw. Het mooie van de techniek van AeroFarms is dat het toepasbaar is in elk klimaat waardoor we flexibel kunnen inspelen op de situatie ter plekke. We zorgen dat we zeker weten dat de beslissingen die we maken logisch zijn voor elke schaal waarin we het bedrijf uitbreiden. Onze teeltsystemen kunnen veel verschillende groenten en fruit telen, dus kunnen we op veel markten terecht."

"Het is mooi om te zien wat vertical farming kan doen wat betreft efficiëntie van grondstofgebruik, vooral wat het watergebruik betreft," zegt Roger. "De doorbraak op deze farm is dat we planten en gewassen kunnen telen die in deze regio enorm waardevol zijn. Hopelijk hoeft het land niet meer aan export te denken en gebruikt het de voordelen die vertical farms kunnen bieden."

Lokale focus
Roger zegt dat het bedrijf goede partnerschappen heeft met universiteiten, en dus een goede positie om kennis op te doen. "Ik denk dat er nog veel te leren valt. Met name hoe de markt eruitziet wat betreft de componenten en hoe het gaat met de metaalbewerking in het land zelf. Er komen veel details bij kijken en de VAE is relatief anders dan de VS als het gaat om hoe zaken worden gedaan in het land," besluit Roger.

Voor meer informatie:
AeroFarms
info@aerofarms.com
www.aerofarms.com

Publicatiedatum: