Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe leden en activiteiten Nederlands cannabiskenniscentrum

Delphy, Viscon Group, VEK Adviesgroep en Thar Process zijn als nieuwe leden toegetreden tot de Legal Cannabis Coalition (LCC), het Nederlandse kenniscentrum voor de ontwikkeling van legale cannabis.

Naast de leden uitbreiding zullen de huidige consultants – Thomas Rau, Arno Hazekamp en Peter Tas  – vanaf nu worden bijgestaan door Darryn Bruce. Hij heeft ruime ervaring op het gebied van project management en business development en is de afgelopen jaren actief geweest in de cannabisindustrie. Hij zal de LCC bijstaan om de leden nog beter van dienst te zijn.

De wens van Licensed Producers en zaadveredelaars om op enige manier aan de LCC verbonden te worden, niet als klant maar als lid, zal in de komende maanden verder worden uitgewerkt.

''De one-stop-shop positie die de LCC inneemt om wereldwijd telers zo professioneel mogelijk te ondersteunen, wordt met deze nieuwe leden opnieuw verstevigd en uitgebreid'', aldus Rob Kwinten van LCC-lid Grodan. Jeroen van Buren van Delphy vult aan “De kracht van de Nederlandse tuinbouw komt voort uit kennisdelen en samenwerken. Door de samenwerking met de LCC kunnen we ditzelfde principe toepassen in de cannabis sector.”


“De LCC onderscheidt zich door krachtige kennis en inhoud waar onze klanten hun voordeel mee kunnen doen, maar nog belangrijker is de energie die de leden bij elkaar brengen om elkaar op een hoger plan te krijgen. Wij hebben er zin in,” aldus Maren Schoormans van Viscon Group, dat zich recent nieuw aansloot.

Gehele keten samen
De LCC is ruim een jaar geleden voortgekomen uit een samenwerking tussen in Nederland gevestigde ondernemingen uit de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen die besloten hun kennis en ervaring te bundelen in een door Wageningen University & Research (WUR) uitgevoerde teeltproef voor medicinale cannabis. Daarna hebben diverse partijen, gespecialiseerd in de productontwikkeling van cannabis, zoals laboratoria, een Life Science bedrijf, en een fabrikant van droogmachines, zich bij de LCC aangesloten om de marktvraag van telers, overheden, investeerders en retail zo goed mogelijk te bedienen. Hieronder valt de gehele cannabisketen van zaad tot eindproduct, zoals de ontwikkeling van teeltlocaties, techniek, teeltoptimalisatie, onderzoek, laboratoriumtesten, GMP, compliance en product- en marktontwikkeling.

De LCC deelt haar kennis en ervaring met internationale Licensed Producers, door middel van training en consulting. Ze ontwikkelt concrete onderzoeken in samenwerking met internationale universiteiten en research partners en helpt telers wereldwijd met de transformatie van hun bestaande gewassen naar cannabis.


Voor meer informatie:
Legal Cannabis Coalition
www.legalcannabiscoalition.nl 

Publicatiedatum: