Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aubergine steeds bekender bij consument

Het aubergineseizoen is gestart en ook de specialties zijn weer beschikbaar bij Growers United. 

Uit onderzoek van de afzetorganisatie in Nederland blijkt dat de aubergine met een penetratie van 21 procent in 2019 nog weinig bekend is bij het grote publiek. Mensen weten niet wat ze met de aubergine kunnen of hoe ze het moeten gebruiken.

Daarom heeft Purple Pride, het auberginemerk van Growers United, met haar klanten inspiratiecampagnes uitgezet. Ook op de winkelvloer, met de aubergine als vleesvervanger en lekker alternatief op de barbecue. Dat werkt, ziet men tot grote tevredenheid. In 2020 is de penetratiegraad mede hierdoor gestegen naar 26 procent. 

Naast de paarse aubergine heeft Purple Pride een breed assortiment speciale soorten: Graffiti aubergine, Mini Graffiti aubergine en Nasu aubergine. Elk met zijn eigen kenmerken en passende smaakcombinaties. Voor de Nasu aubergine, een langwerpige donkerpaarse aubergine met paarse kelk, heeft Purple Pride de exclusieve rechten.

Inspireren
De foodservicebranche heeft een zwaar jaar gehad en ook 2021 begint met een periode dat iedereen creatief moet zijn. Iedereen wil weer genieten in hun favoriete restaurant, maar tot die tijd wil Purple Pride chefs blijven inspireren.

Om chefs te inspireren, werkt Purple Pride samen met het ‘state of the art’ online chef platform Gastronomixs. Op unieke wijze heeft Purple Pride op het platform op verschillende manieren de aubergine in kaart gebracht. Samen zijn componenten (bouwsteentjes) en composities (gerechten) ontwikkeld ter inspiratie voor chefs. Eerder zijn al chefs geïnspireerd met verschillende bereidingen van de specialties.

Voor meer informatie:
Purple Pride
purplepride@growersunited.nl 

Publicatiedatum: