Data-analyse sneller en makkelijker door geïntegreerde draadloze technologie

Afgelopen jaar zijn Priva en Aranet een exclusieve samenwerking aangegaan om geïntegreerde draadloze technologie in kassen mogelijk te maken. Met de geïntegreerde oplossing van Priva en Aranet is het nu mogelijk om draadloze sensoren te verbinden met Priva’s Open Platform waardoor de teler alle data van sensoren en andere systemen uit de kas in één overzicht kan bekijken en analyseren.

De interesse in data blijft groeien. Daarmee groeit ook de vraag naar meer en nieuwe sensoren om data te genereren. Patrick Dankers, Priva: “In de huidige manier van werken besteden telers echter vaak te veel tijd aan het organiseren van data en dat gaat ten koste van de tijd die wordt besteed aan het analyseren van data. Telers kunnen nu de Priva-Aranet draadloze sensoren koppelen aan Priva’s Open Platform. Hierdoor kunnen ze alle data overzichtelijk bekijken in de online applicatie Priva Operator waarmee klimaat, water en energie op afstand kunnen worden beheerd. Op deze manier kunnen telers hun data analyseren en instellingen veranderen op basis van nieuwe inzichten, allemaal in één overzicht. De integratie van sensor- en kasdata creëert meer mogelijkheden voor diepgaande analyses waarmee telers hun teeltstrategie kunnen verbeteren.”

Draadloos: goedkoper en flexibel
De klimaatomstandigheden in de kas zijn doorgaans niet overal hetzelfde. Om deze mogelijke variaties waar te nemen en daarop te kunnen inspelen, zijn meer sensoren in de kas nodig. Het installeren van bekabelde sensoren is echter duur, vanwege de nieuwe bekabeling en installatie door een monteur, zien beide partijen. Draadloze sensoren zijn goedkoper en flexibel te plaatsen op elke locatie in de kas. Of het nu gaat om het meten van het microklimaat rond de top van de planten óf rond de vruchten in het onderste deel; de teler kan zelf beslissen welke aanvullende data hij of zij wil verzamelen om meer inzicht te krijgen in de omgeving waarin het gewas groeit.

Samenwerking Priva en Aranet
Priva en Aranet zijn in 2020 de samenwerking aangegaan om geïntegreerde draadloze technologie in kassen mogelijk te maken. Patrick: “We streven ernaar om telers te helpen met elke uitdaging die zij tegenkomen. Daarom werken we graag samen met specialistische partners en koppelen wij ze aan ons open platform. Aranet is een van die partners. Zij zijn specialist in draadloze technologie en hebben een uitgebreid portfolio van draadloze sensoren voor de tuinbouwmarkt ontwikkeld.”

De sensoren kunnen onder andere onderstaande voor telers monitoren:

  • Luchttemperatuur en -vochtigheid
  • PAR-lichtniveau
  • CO₂-niveau
  • Watergehalte in het substraat
  • Zoutgehalte (EC) in het substraat
  • Temperatuur van het substraat
  • Gewicht van het substraat en de planten
  • Microvariatie van de stamdiameter

Cloudplatform
Priva introduceerde eind 2020 het Priva Open Platform, een cloudplatform dat telers verbindt met nieuwe technologieën en online applicaties. Het open platform zorgt ervoor dat de data uit alle systemen in de kas, zoals klimaatcomputers, watersystemen en sensoren, worden ontsloten om hiermee nieuwe inzichten te verkrijgen.

Priva zal het platform steeds verder uitbreiden met andere producten en diensten. Of het nu gaat om de bestrijding van ziekten en plagen, installatie & onderhoud, nieuwe technologieën zoals vision technology en draadloze sensoren of procesoptimalisatie. "Wij streven ernaar de teler alles te kunnen bieden om het maximale uit zijn bedrijf te halen", besluit Patrick.

Voor meer informatie:
Priva
www.priva.com
contact.priva@priva.nl 

 

Aranet 
info@aranet.com 
www.aranet.com

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven