117 hectare kas voor teelt groenten en fruit in Georgië

GlenBerries investeert in de bouw van ruim honderd hectare kas. Dat maakte de Georgische producent van verse en diepgevroren groenten en fruit eerder dit jaar bekend. In totaal wil het bedrijf de komende twee jaar richting de 300 hectare bedekte teelt toe.

Het gaat om kassen in de gemeente Khoni in de regio Imereti in West-Georgië. Hier zal het bedrijf groenten en fruit gaan telen en bedrijven oprichten voor de verwerking en het invriezen daarvan.

Rafael Magalashvili, de medeoprichter en uitvoerend directeur van GlenBerries, verklaarde dat de onderneming de grond al heeft aangekocht. Het ontwikkelingsproject zal in fasen worden uitgevoerd. Het is de bedoeling om in 2021 op 52 hectare kassen in te richten en te beginnen met de bouw van de tweede, grotere onderneming. De voorlopige totale kosten van het project zijn vastgesteld op 9,1 miljoen euro.

De eindproducten van het bedrijf zijn diepgevroren groenten en fruit (met behulp van flash-vriestechnieken) waarvan bijna 100% van de producten wordt geëxporteerd. De belangrijkste exportmarkten zijn de Verenigde Staten en Israël.

Bron: east-fruit.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven