Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Zodra er Duitse komkommers zijn, beginnen we hierop over te stappen"

Met de langere dagen en het voorjaarsachtige weer begint in Duitsland nu officieel het komkommerseizoen. GBZ Papenburg levert sinds iets meer dan een week komkommers uit eigen teelt. Detlev Köster, de directeur van Johann Köster GmbH & Co. KG, vertelt erover. 

"Duitse komkommers hebben bij ons heel duidelijk prioriteit: zodra er Duitse komkommers zijn, beginnen we hierop over te stappen. In het begin moeten we deels nog aanvullen met Nederlandse partijen. Sinds deze week worden we echter voor 100% vanuit Papenburg van komkommers voorzien“, vertelt Detlev.

Afhankelijk van de weersituatie zijn er nog minstens tot eind oktober Duitse komkommers. Zo lang wil Detlev ze ook in het assortiment houden. "Zo lang er geen tekorten zijn, blijven we zo lang als het gaat bij de komkommers uit Papenburg, ook onafhankelijk van de prijs. Wij als bedrijf, en ook onze klanten, hechten in toenemende mate waarde aan regionale of op zijn minst Duitse groenten en fruit."

Sinds maandag is Köster ook begonnen met het aspergeseizoen: "We beginnen vandaag officieel met de verkoop van Duitse asperges uit verwarmde teelt", vertelde hij gisteren. Het seizoen belooft spannend te worden: "Vanwege de pandemie was er het hele jaar door sprake van een grotere vraag naar groene asperges, die we buiten het Duitse seizoen uit Peru afnemen. Men voedt zich thuis creatiever en is op zoek naar genotmomenten die men normaal gesproken in de horeca krijgt. Dat zal dit jaar zeker ook weer een invloed op het Duitse aspergeseizoen hebben."

De paasdagen zijn normaal gesproken een highlight in het seizoen, doordat Pasen dit jaar vroeg valt zou dit gevolgen kunnen hebben voor de Duitse telers: "Als het weer zo komt als aangekondigd, zouden asperges uit de vollegrond tegen de eerste week van april schaars kunnen worden. Natuurlijk zullen er desondanks genoeg asperges op de markt zijn uit verwarmde teelt en van onze Nederlandse buren. De door de pandemie veroorzaakte groei zou bovendien ook alle tekorten tot aan het einde van het seizoen in juni probleemloos weer goed moeten maken.“

Voor meer informatie:
Detlev Köster
Johann Köster GmbH & Co. KG
Querreihe 1
28865 Lilienthal
Telefoon: 04792 93400
order@johann-koester.de 
www.johann-koester.de 

Publicatiedatum: