Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse retailer oogst dagelijks uit teelttoren

Een bewuste voeding is meer dan slechts een trend, het is voor velen tegenwoordig onderdeel van het dagelijks leven. Verticl farming bedrijf &ever uit München teelt sla, kruiden en cressen in supermarkten en direct bij de consument. Hoe is dat eigenlijk mogelijk?

Sinds vijf jaar is men bezig met het ontwikkelen van meerlagenteelt. Op vier lagen, in een 'Grow Tower', wordt gebruik gemaakt van LED en is het teeltsysteem volledig gesloten voor klimaatsturing. Resultaat? 50 kilo verse groenten per dag van slechts 70 vierkante meter.

En hoe werkt de verkoop uit de Grow Tower?
De planten, die geoogst kunnen worden, komen automatisch uit de installatie naar buiten en worden door medewerkers uit de Grow Tower gehaald en naar de verkoopruimte gebracht. De planten worden in kleine potten met intacte wortels verkocht en de klant oogst zelf thuis. Dat zorgt voor vers product en bovendien worden door de lokale teelt de transportafstanden tot een minimum beperkt.

Grow Tower voor het eerst in Europa ingezet
In de nieuw geopende EDEKA Stadler+Honner in Unterföhring bij München presenteert &ever vanaf maart 2021 nu de innovatie op het gebied van vertical farming aan de consumenten. "Wij zijn natuurlijk erg blij dat we na jaren van ontwikkeling en continue verbetering van onze Grow Tower juist in München, de nieuwe standplaats van ons hoofdkantoor, de consumenten voor het eerst groenten uit de Grow Tower ter beschikking kunnen stellen. We zijn ervan overtuigd dat we veel kopers hiermee een absolute meerwaarde kunnen bieden“, aldus dr. Henner Schwarz, CEO van &ever.

Geïnteresseerden staat bovendien een Grow Tower in volledige grootte en functionaliteit ter beschikking in de showroom van het bedrijf in München-Sendling.

Voor meer informatie:
https://and-ever.com/ 

Publicatiedatum: