Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Kostenbesparing gedurende hele teeltcyclus"

De productie van uitgangsmateriaal is erg belangrijk voor succesvolle tuinbouwbedrijven, het belang van starten met een plug van hoge kwaliteit is daarbij essentieel. Daarom is Jiffy al twintig jaar bezig met het verbeteren van de Jiffy Preforma Plugs. Jiffy Preforma is een plug van hoge kwaliteit, gebruikt in meerdere subsectoren van de tuinbouw waaronder bloementeelt, cannabis- en hennepteelt, hydroponics en vertical farming. 

"We verkopen niet zomaar een product met turf en perliet of turf en kokosvezel. We kijken naar de teler, het milieu, het tijdsbestek en de systemen. Dan creĆ«ren we verschillende soorten producten op basis van die parameters," zegt Mike Cade, productmanager van Preforma. 

Jiffy Preforma wordt voorbereid als een mengstof, naar behoefte van de teler, waarna Jiffy de trays vult voor de klanten en ze direct inpakt om het goede vochtniveau te behouden. De plugs worden dan binnen 7-14 dagen afgeleverd bij de teler.

Een ander voordeel van Jiffy Preforma is volgens Mike dat verschillende trays gevuld kunnen worden met het substraat, dus de klant hoeft niks te veranderen aan het proces of de maten van de trays bij het aanschaffen van de plugs. Ook zit er een gat in het substraat naar behoefte van de klant, dat betekent dat Jiffy meerdere mallen heeft om een gat te maken waarin het zaad komt. Ook kunnen ze een enkel of meervoudig gat maken, of de plugs zelfs bijna doormidden snijden voor eenvoudige plaatsing. 

Volgens Mike geven de plugs met hoge kwaliteit de teler vele voordelen, allemaal met betrekking tot efficiƫntie. "Los gevulde groeimedia of zwakkere pluggen vallen gemakkelijk uit elkaar bij het oppakken of verzetten, maar Jiffy Preforma behoudt zijn vorm en beschermt zaailingen tegen wortelschade."

"Verbeterde prestaties in geautomatiseerde omgevingen en bij transport blijven belangrijke voordelen van Preforma, sinds we het product twintig jaar geleden begonnen te ontwikkelen. Een van de voordelen is dat telers de tray makkelijk op kunnen pakken en de plantjes verplanten. Henneptelers kunnen een plug in 8-10 dagen klaarmaken en snel meer trays produceren. Aan het eind van het seizoen hadden deze telers 25% meer productie op hetzelfde oppervlak. We zien hetzelfde gebeuren in hydroponics en cannabisteelt. Jiffy Preforma maakt het mogelijk om snel nieuwe plantjes te zetten," zegt Mike. 

Jiffy Preforma wordt in de VS, Spanje, Nederland en Japan geproduceerd. Dat maakt wereldwijde distributie mogelijk. Het product kost meer dan los gevulde groeimedia, maar Mike legt uit dat de aankoopprijs niet de enige beslisfactor mag zijn. "Los gevulde plugs mogen dan goedkoper zijn of de teler kan ze zelf maken, maar de totale besparing moet berekend worden over de hele teeltcyclus," legt Mike uit. "Jiffy Preforma werkt sneller dan de concurrentie, dus telers kunnen snellere vernieuwing van zaailingen verwachten en dus meer opbrengst en productiviteit." 

Voor meer informatie:
Jiffy Products International
+31(0)78 2062200
sales@jiffygroup.com
www.jiffygroup.com
Publicatiedatum: