Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Little Leaf Farms haalt nieuwe investeringen op

"We willen uitbreiden, omdat we aan de horeca willen blijven leveren"

Een kas van 4 hectare in Massachusetts voorziet de Oostkust van de VS met 'lokale sla waar lokale mensen liefhebber van zijn'. Paul Sellew van deze teler, Little Leaf Farms, kondigde afgelopen maand aan dat er $ 90 miljoen, ruim 75 miljoen euro, is opgehaald om de uitbreiding vanuit New England naar de Mid-Atlantic en daarbuiten volledig te financieren.

Little Leaf Farms werd opgericht in 2015 en begon met een kas van 1 hectare in Devens, Massachusetts, die sindsdien is uitgebreid naar 4 hectare. Little Leaf Farms wil zo duurzaam mogelijk telen en ook de logistiek zo regelen dat er minder kilometers gereden hoeven worden van kas naar consument.

Volgens Paul is hun sla de bestverkochte verpakte sla in de regio New England. Het bedrijf heeft hun afzet aan de retail vanaf 2019 zien verdubbelen naar $ 38 miljoen (32 miljoen euro) en de sla is nu in meer dan 2500 winkels aan de Oostkust verkrijgbaar. Ze hebben tijdens de pandemie de distributie verder uitgebreid buiten de regio New England naar New York, New Jersey, Pennsylvania en zelfs South Carolina.

"Omdat de horeca tijdens de pandemie minder belangrijk werd, kregen de supermarkten een grotere rol. Producten die eerder naar horecabedrijven werden gestuurd konden we naar groothandelaren sturen. Nu de horeca weer langzaamaan actief wordt, willen we aan hen blijven leveren en daarom breiden we uit. We willen de beste bladgroenten blijven leveren aan de markt," legt Paul uit.

Little Leaf Farms/You Tube-video

Twee faciliteiten
In plaats van de kas in Massachusetts uit te breiden en de hele Oostkust te voorzien van producten, heeft Little Leaf Farms ervoor gekozen om twee nieuwe faciliteiten te bouwen in 2021, een in Pennsylvania en een in North Carolina. De bouw van deze nieuwe kassen wordt gefinancierd uit de $ 90 miljoen die Little Leaf Farms in een onlangs uitgevoerd investeringsronde, geleid door Equilibrium Capital, heeft opgehaald.

Extra investeerders zijn onder andere Coppermine Capital, Bill Helman en Pilot House Associates. De Bank of America heeft tot nu toe ook meer dan $ 20 miljoen (16,8 mln euro) toegezegd en in de planning staat nog eens $ 20 miljoen. Little Leaf Farms staat dus klaar om verschillende faciliteiten te bouwen aan de Oostkust en daarmee de traditionele slamarkt te verstoren.

"Het gaat erom dat je de telers kent en vertrouwt. Sla werd voorheen alleen geteeld aan de Westkust, in Arizona en Californië, en had geen gezicht. Deze regio's leverden producten aan heel Noord-Amerika, maar dat is niet ons businessmodel," zegt Paul.

"Het lijkt ons logisch om lokale, jaarronde voedseleconomieën te creëren. In de afgelopen vijf jaar hebben we ons gericht op de meest efficiënte en geavanceerde teelttechnieken. Op die manier kunnen we de hoogste kwaliteit sla telen, op een schaal waarmee de producten betaalbaar blijven en Little Leaf Farms de bestverkochte, voorverpakte sla kan leveren aan de Oostkust. Met onze uitbreidingsstrategie hebben we ons businessmodel verder verfijnd, maar nog belangrijke, hiermee kunnen we klanten en consumenten elke dag weer verblijden."

Voor meer informatie:
Paul Sellew
Little Leaf Farms
P.O. Box 2069
Devens, MA 01434
+1 844 545 5323
info@LittleLeafFarms.com
www.littleleaffarms.com
Publicatiedatum: