Goede vooruitzichten voor asperges

Bij The Greenery zijn afgelopen dinsdag 2 maart de eerste asperges van het jaar geveild. De eerste asperges waren afkomstig van Ron en Peter Martens uit Tienray. De verwachtingen voor komend seizoen zijn goed.

Klokslag 6.50 uur werden de eerste asperges uit de verwarmde kas aangeboden. “De eerste asperges van topkwaliteit, AA extra wit, brachten topprijzen op van € 20,- tot bijna € 22,- per kilo. Nu beginnen we met 100 5 kg-bakjes voor de klok, maar het aanbod zal gezien het mooie weer elke dag toenemen”, vertelt Ary van der Waal (Verkoper Klok en Groothandel bij The Greenery). “Inmiddels zijn meerdere telers gestart met oogsten en de verwachting is dat de aanvoer komende week redelijk op gang gaat komen. Mocht het mooie weer nog wat aanhouden dan verwachten we ook dat de minitunnels al voor Pasen asperges gaan geven.”

Verwachtingen komend seizoen
“De verwachtingen voor komende seizoen zijn goed. De consument is zich door corona bewuster dan ooit dat groente en fruit bijdragen aan een verbeterde weerstand en een gezond gewicht, waardoor er een enorme vraag is vanuit diverse kanalen naar asperges”, aldus Theo Jegerings en Marco Meijer (Verkopers Asperge The Greenery Growers). “Door de daling van het areaal asperges in Duitsland en Nederland en de toenemende vraag verwachten we komend jaar goede prijzen te realiseren. We willen samen met onze telers het beste uit de markt halen.”

Voor 2021 ligt er bij The Greenery weer 'een mooi plan' waar asperges volop de aandacht krijgen bij de belangrijkste retailklanten van het handelsbedrijf. Renske Hartensveld-Ras (Product Marketeer). “De generieke campagne met het Nederlands Asperge Centrum krijgt een vervolg, waarbij de verdeling tussen online, social & massamedia zoals TV verbeterd wordt. Ook zet The Greenery weer in op de campagne #SNACKSPERGE via ons eigen platform Verse Oogst. Hier zullen we tijdens het seizoen nieuwe overheerlijke recepten met asperges laten zien om er voor te zorgen dat je wel asperges in huis móet halen!”

Voor meer informatie:  
Marco Meijer
The Greenery Growers
+31 (0)640 438 997
m.meijer@thegreenery.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven