Vroegrijp low-chill testras levert eerste kistje aardbeien op

FruitMasters heeft de eerste aardbeien van het seizoen geveild. De opbrengst schenken telers Conetta en Wout van Beusichem aan het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Het eerste kistje werd geveild voor €1000,- en werd gekocht door Jesper Duwel uit Zundert.


V.l.n.r. Jesper Duwel, Conetta & Louise van Beusichem. Conetta en Louise behoren tot één huishouden.

Deze vroegrijpe low-chill aardbei is een testras in samenwerking met Fresh Forward. Momenteel wordt het ras geteeld op het Fruitbedrijf van Van Beusichem – de Waal in Eck en Wiel. Met deze low-chill selectie stellen Fresh Forward en FruitMasters de eerste selectie voor uit het low-chill kasprogramma, gericht op de vroege substraatteelten onder glas.

Vanwege de lage koude behoefte van deze aardbei is het mogelijk om de planten rechtstreeks vanaf het trayveld te planten in de kas, zonder koelcelbewaring. Het planten kan vanaf begin december. "Door het karakter van deze low-chill selectie is het mogelijk om in een periode van maart tot juli een opbrengst van 10 kg/m2 of meer te realiseren," aldus FruitMasters.

Smaak en presentatie
Bovendien betreft het een goed smakende aardbei waarmee de consument al vroeg in het jaar verwend kan worden. "Het fruit heeft een zoete smaak, een lekker aroma en een kenmerkend kroontje waardoor ze makkelijk te consumeren zijn. De lang conische vruchtvorm in combinatie met de helderrode kleur zorgt voor een uitstekende presentatie. Het gewas kenmerkt zich door het glanzende heldergroene blad. Uit de testen die lopen, blijkt dat de bloemtakken goed strekken, de bloemen 4-5 bloemen per tak bevatten en een goede stuifmeelkwaliteit hebben. Het testras heeft een hoge resistentie tegen P.cactorum. In de praktijk zijn tot op heden nog geen problemen met meeldauw waargenomen."

Voor meer informatie:
Harrie Jonker
FruitMasters
Deilseweg 7
4190 CE Geldermalsen
06 22 02 54 12 
www.fruitmasters.nl   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven