Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ernst Woltering, WUR:

"Zonder verpakking gaat een komkommer slap aanvoelen en sla verlept"

Verpakkingen zijn meer dan omhulsels om iets in te stoppen, ze verlengen ook de houdbaarheid van AGF. Twee verpakkingsdeskundigen leggen aan NU.nl uit hoe dat zit.

Zodra een tuinbouwproduct tussen de 3 en 5 procent aan vocht kwijtraakt, verliest het zijn versheid. "De celspanning neemt af, waardoor het product minder knapperig wordt", vertelt Ernst Woltering, hoogleraar productfysiologie en productkwaliteit aan de WUR. "Een komkommer gaat slap aanvoelen en sla gaat verleppen."

Klik hier om het hele artikel op NU.nl te lezen

 

Publicatiedatum: