Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
opmaat voor uitbreiding naar heel VK?

Logistics UK reageert positief op de verlenging van de respijtperiodes voor Noord-Ierland

Seamus Leheny, de beleidsmanager voor Noord-Ierland van Logistics UK, reageert op het besluit van de Britse regering van 3 maart jl. om de respijtperiodes met betrekking tot grenscontroles op bepaalde AGF (sanitaire en fytosanitaire (SPS) goederen), die na 31 maart 2021 zouden aflopen, te verlengen.

"De verlenging van de huidige respijtperiodes voor het verzenden van SPS-goederen van Groot-Brittannië naar Noord-Ierland is van vitaal belang om de toeleveringsketens te beschermen. Wij zijn dan ook blij dat de regering heeft geluisterd naar het advies dat we hebben gedeeld met Michael Gove MP en vicevoorzitter van de Europese Commissie Maroš Šefčovič, tijdens een recente rondetafelbijeenkomst."

"Het besluit van vandaag zal ervoor zorgen dat logistieke bedrijven in de AGF-sector op 1 april 2021 niet met aanzienlijke administratieve lasten worden geconfronteerd. Het geeft ook de nodige tijd om een permanente regeling te plannen en uit te voeren die de wrijving in verband met sanitaire en fytosanitaire goederen zal verminderen, zoals een Trusted Trader Scheme. Aangezien het om een unilaterale maatregel gaat, dringt Logistics UK er bij het VK en de EU op aan om samen te werken aan een oplossing die de toeleveringsketens van NI op lange termijn beschermt."

"Logistics UK is een van de grootste bedrijfsgroepen van het Verenigd Koninkrijk en vertegenwoordigt logistieke bedrijven die van vitaal belang zijn om het VK handel te laten drijven, en meer dan zeven miljoen mensen die rechtstreeks werkzaam zijn in het telen, afzetten en verzenden van goederen."

"Met Covid-19, Brexit, nieuwe technologie en andere ontwrichtende krachten die verandering brengen in de manier waarop goederen over de grenzen en door de toeleveringsketen gaan, is logistiek nog nooit zo belangrijk geweest voor het Britse bedrijfsleven."

"Logistics UK (voorheen FTA genaamd) ondersteunt, geeft vorm en komt op voor een veilige en efficiënte logistiek en is de enige business group die de hele sector vertegenwoordigt, met leden uit de weg-, spoor-, zee- en luchtindustrie, maar ook de kopers van vrachtdiensten, zoals retailers en fabrikanten, wier bedrijven afhankelijk zijn van een efficiënte goederenverplaatsing."

Voor meer informatie:
Seamus Leheny
Logistics UK (hoofdkantoor)
Hermes House - St John's Road
Tunbridge Wells, Kent TN4 9UZ, Engeland
+44 3717 11 22 22
enquiry@logistics.org.uk
www.logistics.org.uk

Publicatiedatum: