Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het belang van een intensieve en praktische cannabistraining

Een goede balans zorgt voor gezondere, weerbaardere planten en daarmee voor een hogere opbrengst en uniforme inhoudsstoffen. Cannabis is een relatief nieuw gewas, waardoor kwekers vaak nog zoekende zijn naar een goede balans voor dit gewas. Door het gewas te begrijpen en goed te sturen, kan een optimaal rendement gehaald worden, zo deelt Team Cannabis van Delphy in onderstaande bijdrage.

Om kwekers, medewerkers en toeleveranciers in de cannabiswereld hierin een helpende hand te bieden, heeft Delphy een Cannabis training opgezet. Tijdens deze training worden de belangrijkste punten in de cannabisteelt gepresenteerd en bediscussieerd door verschillende experts.

De belangrijkste onderwerpen die worden besproken zijn:

Plantfysiologie en teelt: Hierin worden de interne processen die zich afspelen in cannabis besproken en vertaald naar de dagelijkse praktijk. Deze processen kunnen grofweg opgedeeld worden in drie balansen: de energiebalans, waterbalans en assimilatenbalans. Voor een sterke en gezonde plant moet de plant in balans zijn. Dit is een voorwaarde voor een goed rendement. Maar hoe weet je of de plant in balans is en wat kun je doen om de plant weer in evenwicht te krijgen?

Irrigatie en bemesting: De irrigatie strategie varieert met de fase waarin het gewas zich bevindt. Een plant maakt hierin onderscheid in waterbehoefte en nutriënten vraag. De verdamping is nagenoeg 1 op 1 te vertalen naar waterbehoefte, maar hoe zit met de nutriënten vraag? Ook hierin geldt dat de balans van vocht aanvoer (irrigatie) en afvoer (verdamping) nagenoeg gelijk moet zijn om water- en droogte stress te voorkomen.  De irrigatiebehoefte is dus sterk afhankelijk van de fase waarin de planten zich bevinden, maar ook van de klimatologische omstandigheden.

Naast de irrigatie is ook de bemesting van groot belang op de ontwikkeling van het gewas. Hierbij is het belangrijk de samenstelling van het voedingswater aan te passen op de fase waarin het gewas zich bevindt. Door regelmatig analyses te laten maken van het substraat, irrigatie- en drain water en door droge stof en sap analyses te doen, kan een onbalans worden rechtgetrokken voordat dit in de plant zichtbaar is. Hoe dit in zijn werking gaat en wat het belang van pH, EC en elementverhouding is wordt uitgelegd in de cursus.

Gewas en klimaat: Een plant is voor de groei en ontwikkeling afhankelijk van zijn omgeving. Om de groei en ontwikkeling zo optimaal mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat de klimaatomstandigheden zo optimaal en constant mogelijk gehouden worden, om stress te voorkomen. Hiervoor heeft een teler verschillende tools in handen. Schermen, belichten, luchtbeweging en HVAC zijn hiervan de bekendste. Verkeerd gebruik van deze tools heeft een direct negatief effect op de opbrengst en inhoudsstoffen van het gewas. In de cursus wordt uitgebreid besproken welke methodes tot een optimaal resultaat leiden. 

Ziekten en plagen: In cannabis mag uitsluitend met biologische gewasbescherming worden gewerkt. Hierdoor is het belang van het op tijd herkennen van ziekten en plagen bij cannabis groter is dan bij elk ander gewas. Het op tijd herkennen van ziekten en plagen kan het verschil maken tussen een goede en een verloren oogst. Tijdens de training komt aan bod wat de meest voorkomende ziekten en plagen zijn, wat je (preventief) kunt doen, wat de schadebeelden zijn, hoe je ze kunt herkennen en waar in het gewas ze voorkomen. Voor de plaag(insecten) ligt hierin de focus op hygiëne, scouten en een goed integrated pestmanagementprogramma. Voor ziekten als Botrytis en Meeldauw ligt hierin de focus op hygiëne, plantweerbaarheid en klimatologische omstandigheden.

Onderzoek: De resultaten uit de cannabisproeven uitgevoerd door delphy, dragen bij aan optimalisatie van de opbrengst. Tijdens deze onderzoeken is gekeken wat verschillende factoren als substraat, irrigatie, klimaat, belichting, opkweekmethoden en het toevoegen van biostimulanten voor effect hebben op de productie en inhoudsstoffen (CBD en TCH) van cannabis.

Wekelijkse les
De verschillende onderwerpen zullen wekelijks (donderdag) gepresenteerd worden in een anderhalf uur durende interactieve sessie. Daarnaast bieden de experts de mogelijkheid om elke dinsdag vragen te stellen tijdens het vragenuur. De training start 15 april en eindigt 24 juni.

Voor meer informatie en een link naar de flyer:  https://delphy.nl/en/teams/team-cannabis/  onder downloads 

Voor meer informatie:
Delphy 
https://delphy.nl/en/teams/team-cannabis/ 
+31 (0)10 522 1771
cannabis@delphy.nl 

 

Publicatiedatum: