Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dieprode tomaten voor De Ruiter

De Ruiter introduceert een nieuwe reeks tomaten met een dieprode kleur, van binnen en van buiten. De reeks tomatenrassen krijgt de naam FullRed. 

De tweeledige donkerrode kleur maakt de tomaten aantrekkelijker voor de consument, zowel in de winkel als op het bord, in de pan of door een salade. Ben van den Bosch is een van de tomaten-veredelaars bij De Ruiter en vertelt meer over deze nieuwe productlijn.

"Met FullRed willen wij klanten toegevoegde waarde bieden door een assortiment tomatenrassen op de markt te brengen met een optimale kleur en smaak, zonder in te boeten op andere teelteigenschappen", vertelt Ben. "Tomatenrassen veredelen om de interne kleur te perfectioneren is een langdurig proces. Wat ik wilde, was tomaten telen die ik zelf zou willen eten – met een stralend rode kleur bij elke hap. Door mezelf als consument te zien, wist ik welke richting ik op wilde. Het plantmateriaal waar we mee begonnen, was gerelateerd aan een type tomaat waar telers eerst niet veel mee konden. Maar uiteindelijk wisten we door middel van veredeling verschillende rassen te kweken die geschikt zijn voor de professionele glastuinbouw. Een regelrechte doorbraak!"

Ook smaak
Ben gaat door: "Op dit moment zijn we bezig met de lancering van FullRed, een innovatief concept om op deskundige wijze tomatenrassen te creëren die er zo appetijtelijk mogelijk uitzien. De nadruk ligt in dit geval op de kleur, maar minstens zo belangrijk is dat de FullRed-rassen ook nog eens heerlijk smaken!"

Het meest opvallende aan een FullRed-tomaat is de interne kleur, die de externe tint nog meer diepgang geeft en de gesneden vrucht veel aantrekkelijker maakt om te eten, aldus Ben. "'Dit maakt dat klanten ervoor terugkomen en dus niet alleen de consument, maar ook de verkoper en uiteindelijk de teler ervan profiteren."

Uitrol
De Ruiter is op dit moment vooral bezig met de uitrol van FullRed in verschillende segmenten. "Binnen onze pijplijn voor trostomaten, vleestomaten en zelfs roze tomaten, zoals de Hakumaru, rollen we deze reeks uit. De Hakumaru is een roze tomaat met aan de binnenzijde een prachtige rode kleur, in navolging van onze eerste FullRed-rassen."

Voor meer informatie:
De Ruiter Seeds
www.deruiterseeds.com
info@deruiterseeds.nl

 

Publicatiedatum: