Nieuwe open R&D-faciliteit voor AGF- en foodindustrie in Venlo

MiFood heeft in Villa Flora in Venlo een nieuwe R&D faciliteit voor de food en agro industrie ontwikkeld. Het Nutritional Concepts Lab maakt gebruik van een gepatenteerd proces in de vacuüm coater als basistechniek om groenten en fruit snel en bij kerntemperaturen tot 35°C te processen. In het Nutritional Concepts Lab worden daarnaast processtappen als pureren, mengen, drogen en opsprayen uitgevoerd. De faciliteit is geschikt voor de ontwikkeling van innovatieve droge én vloeibare producten.

Behoud van bioactieve stoffen en vitaminen door lage temperaturen
Speciaal voor het bereiden van innovatieve producten uit groenten en fruit, ontwikkelde MiFood haar Nutritional Concepts Lab. Groenten, fruit en reststromen uit industrieën die met deze producten werken, kunnen hier kort, bij lage kerntemperaturen (tot 35°C) worden verwerkt. Het gepatenteerde proces in de vacuüm coater vormt hiervoor de basis. In een vacuümomgeving is het kookpunt van producten immers verlaagd. Door de bereidingstijd en de lage kerntemperaturen blijven bioactieve inhoudsstoffen, smaak en vitaminen behouden. Dat maakt de nieuwe R&D faciliteit in het bijzonder geschikt voor de ontwikkeling van gezonde pearls, soepen, sauzen en mixdrankjes. Verse groenten- en fruitmixen kunnen in de vacuüm coater ook snel worden gekookt of gedroogd. In een andere procesunit van de R&D-faciliteit kunnen producten worden gemixt of gepureerd.

Geschikt voor de ontwikkeling van nieuwe vloeibare en droge producten
De vacuüm coater bevat een dubbelassig mengmechanisme dat producten snel en efficiënt mengt door ze luchtig op te werpen. Tijdens dit mengproces kunnen vloeistoffen zoals sappen, concentraten en oliën worden toegevoegd aan vloeibare en droge producten. De fijn vernevelde vloeistofdeeltjes vermengen zich homogeen met de opgeworpen producten. Droge producten als poeders, pearls, granen, croutons en geëxtrudeerde producten kunnen tijdens het opsprayen worden omhuld zonder te klonteren of te kleven. Met de vacuümfunctie in het Nutritional Concepts Lab kunnen aangebrachte vloeistoffen tot diep in droge producten worden gezogen. Het is zelfs mogelijk om meerdere laagjes rond productdeeltjes aan te brengen en om te variëren vacuüm tijdens het proces.

Gebruik maken van Brightlabs en netwerk van food en technology experts
AGF bedrijven en foodproducenten kunnen binnen het Nutritional Concepts Lab op basis van dagdelen terecht voor testen en productontwikkeling. Ook kleinschalige producties zijn mogelijk. Ze kunnen daarbij gebruik maken van een netwerk van food- en technologie specialisten die bij de nieuwe R&D-faciliteit betrokken zijn. Er wordt gewerkt met batches van 10 tot 500 liter. Gebruikers kunnen daarnaast gebruik maken van BrigtLabs voor het analyseren van inhoudsstoffen, kwaliteit en voedselveiligheid in groenten en fruit. Het spreekt voor zich dat het Nutritional Concepts Lab werkt onder strikte geheimhouding.

Voor meer informatie:
Raymond Nolet
+31 6 10322186
info@mifood.nl
www.mifood.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven