47% Nederlands AGF-areaal inmiddels PlanetProof

In 2020 is het areaal plantaardige producten dat werd geteeld volgens de eisen van On the way to PlanetProof met 26% gegroeid naar 43.579 hectare. Het onafhankelijke keurmerk telt nu een totaal areaal van 90.000 hectare.

On the way to PlanetProof sluit aan bij de Kringloopvisie van minister Schouten. Bedrijven met een productcertificaat van dit keurmerk voldoen aan bovenwettelijke eisen en leveren daarmee een extra bijdrage aan schone lucht, vruchtbare bodem, goede waterkwaliteit, natuur op het landbouwbedrijf, diergezondheid en dierenwelzijn, en recycling. On the way to PlanetProof is een open en onafhankelijke standaard die toegankelijk is voor alle bedrijven die daaraan willen deelnemen.

Het areaal van plantaardige producten met het keurmerk stijgt met 26%. Het areaal van land voor melkkoeien stijgt licht.

Aandeel On the way to PlanetProof in Nederlands areaal AGF en Sierteelt
Het On the way to PlanetProof areaal tafelaardappelen, en groenten en kruiden open teelt bedraagt 47% van het totale Nederlandse areaal, voor fruit is dat 35%.

Groei deelnemers
Per december 2020 zijn er 1.583 telers die hun plantaardige productie verduurzamen op basis van de criteria van On the way to PlanetProof.

Daarnaast zijn er nog 96 handelsbedrijven gecertificeerd. Dit betekent een groei van 14,8% ten opzichte van 2019.

Voor meer informatie: 
Stichting Milieukeur
+31 (0)70 3586 300
planetproof@smk.nl
www.planetproof.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven