areaalstijging 6%

Eerste Belgische aardbeien van nieuw seizoen verkocht bij BelOrta

Vanaf vandaag zijn de Belgische aardbeien van BelOrta weer te verkrijgen. Deze primeuraardbeien, aangevoerd door producent Lieven Colembie uit Halle, zijn van de vroege variëteit Sonata. De aardbeien werden gekocht door Guy Claessens van Fruit Vandepoel.


Guy Claessens en Jeroen Vlayen

Substraatteelt breidt uit
Jaarlijks worden er via BelOrta een 10.000 ton aardbeien verkocht van verschillende teeltsystemen, gaande van substraat- of vollegrondsteelt onder glas, in tunnels of open lucht. Het areaal aardbeien bij BelOrta bedraagt dit jaar 303 ha, een stijging van maar liefst 6% ten opzichte van vorig jaar. Deze stijging situeert zich vooral bij de beschermde teelt op substraat, waardoor het areaal beschermde aardbeienteelt goed is voor meer dan de helft (53%) van de totale aardbeienteelt bij BelOrta.


Aardbeientelers Lieven Colembie en zijn vrouw Martine Hemelings met de eerste aardbeien van 2021

Volgens recente cijfers van GFK eet de gemiddelde Belg 1.86 kg aardbeien per jaar. Dat is een groei van ruim 18 % ten opzichte van dezelfde meting van vorig jaar. Elsanta, Portola, Elegance, Malling Centenary, Sonata en Sonsation blijven de hoofdrassen Bij BelOrta.

RPET punnet
De aardbeien van BelOrta worden verpakt in RPET punnets gemaakt van 100% gerecycleerd PET-materiaal. Ze worden gemaakt van gerecycleerde (fris)drankflessen en andere PET-verpakkingen die door consumenten gebruikt en ingezameld worden. Door de circulaire recyclage-levensloop van deze verpakking, is het een van de meest duurzame verpakkingsmaterialen op de markt. Daarnaast zijn er bij BelOrta ook stijlvolle kartonnen punnets voor aardbeien beschikbaar. Desgewenst kunnen de aardbeien op bestelling in deze verpakking geoogst worden.

Voor meer informatie:
BelOrta
Divisie Borgloon
Tel: +32 (0)12 670 210                       
Divisie Zellik
Tel: +32 (0)2 481 08 83
verkoopfruit@belorta.be 
www.belorta.be   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven