Rob Grootscholten in het zonnetje gezet

Na 44 jaar (!) werkzaam te zijn geweest bij Bom Group heeft Rob Grootscholten op 1 maart een stapje terug gezet. De functie van COO die Rob vervulde wordt nu vervuld door Walter Bruins Slot. 

Het moment van de stap terug ging in Hoek van Holland niet zomaar voorbij. Via een online webinar gaven alle collega’s van Bom Group een dankwoord aan Rob voor zijn inzet door de jaren heen. Rob blijft een aantal dagen in de week actief om zijn kennis en expertise te delen binnen Bom Group. 


Foto: LinkedIn Bom Group

Kassenbouwcarrière in een notendop
Twee jaar terug blikte Rob bij ons al eens terug op zijn destijds al 42 jaar in de kassenbouw. In zijn beginjaren zaten, bij wijze van spreken, alle Robs klanten rondom de Naaldwijkse kerk. Tegenwoordig is dat wel anders.

Het eerste reisje naar het buitenland, direct ook Nieuw-Zeeland, was 'best spannend'. “In de werkvoorbereiding hadden we een telfout gemaakt, waardoor onze mannen daar stalen goten tekort kwamen. Daar stonden ze dan, aan de andere kant van de aardkloot. Ze vonden een bedrijf in de buurt met een zetbank, die hen aan de missende goten kon helpen.” 

Veel is in de jaren veranderd. “Vroeger gebruikten we het woord ‘standaard’. Dat zul je nu niet meer horen. Elk project is als een maatkostuum aangepast op de teelt, de locatie, de logistiek en alles daaromheen. Daardoor is ook de productiewijze van kassen veranderd. Vroeger hadden we bepaalde materialen op voorraad, zoals verzinkt stalen AC of APD goten. Nu wordt bijna alles speciaal en per project geproduceerd. Je weet tenslotte vandaag niet welk systeem je morgen gaat verkopen.”

Lees hier de hele verhaal van Rob in het kader van onze serie 'Andere Tuinbouwtijden' hier terug.

Voor meer informatie:
Bom Group
www.bomgroup.nl


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven