Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AppHarvest koopt kas van investeerders

AppHarvest koopt de kas in Morehead in Kentucky van investeringsmaatschappij Equilibrium. Dat maakte de teler recent bekend. Met de transactie is 125 miljoen dollar, ruim 100 miljoen euro gemoeid. 

Equilibrium werkte samen met AppHarvest om het terrein te verwerven en financierde de bouw van de faciliteit om deze aan AppHarvest te verhuren.

"De aankoop van onze eerste kas stelt ons in staat onze bedrijfskosten te verlagen, omdat de leasekosten wegvallen. Als bewijs van zijn klimaatbestendigheid heeft ons teeltbedrijf in Morehead net een recordoogst gerealiseerd, zelfs toen vele andere collegatelers met weersgerelateerde problemen te kampen hadden," aldus David Lee, directeur van AppHarvest.

Het bedrijf verwacht in het begin van het tweede kwartaal te beginnen met de start van de eerste oogst van trostomaten op 30 hectare, waardoor de opbrengsten nog verder zullen toenemen.

In verband met de transactie zal Dave Chen, voorzitter en directeur van Equilibrium en bestuurslid van AppHarvest, uit de raad van bestuur van AppHarvest stappen. Chen was lid van het benoemings- en bestuurscomité.

Voor meer informatie:
AppHarvest
www.appharvest.com

Publicatiedatum: