Alberto Nocera, Agrieuropa:

"We hebben ons areaal courgette en valeriaan uitgebreid"

Valeriaan en courgette zijn gewassen die jaarrond op de markt worden gebracht. “Voor het huidige seizoen hebben wij ons areaal uitgebreid van 27 naar 40 hectare. Qua teelt zijn wij zeer tevreden over de ontwikkeling en de vraag concentreert zich vooral op de maten 14-21 (middelgroot-groot)", zegt Alberto Nocera van het Italiaanse Agrieuropa. 

“Dit winterseizoen is goed van start gegaan met bevredigende resultaten voor spinazie. De afzet is met 15% gestegen ten opzichte van vorig seizoen. Valeriaan heeft zich na een licht vertraging qua afzet weer hersteld en laat nu ook plus van 15% zien." 

“Tot half december was er voor valeriaan en radijs sprake van een trage afzet, die te wijten was aan het zachte klimaat in heel Europa. Dit heeft ertoe geleid dat Duitsland, onze belangrijkste afnemer, tot half december haar eigen gewassen op de markt bracht en zich niet tot ons wendde. Over het geheel genomen is het winterseizoen voor al onze gewassen vrij lineair verlopen en de prijzen waren bevredigend.”

“Wat betreft de verpakking hebben we iets nieuws. We hebben een warmtekrimpmachine aangeschaft om te zorgen dat de verpakkingen praktisch en resistent zijn. Het doel is om gewassen te leveren die minder bederfelijk zijn en vanuit ethisch oogpunt makkelijk kunnen worden bewaard. De transparante folie laat de inhoud beter uitkomen en verhoogt de houdbaarheid.”

Binnen Agrieuropa is het al een aantal weken vrij hectisch vanwege de voorbereidingen van de laatste teeltcyclus van de wintergewassen. Daar komt bij dat sommige percelen al gereed zijn voor de verplantingen van de watermeloenen, waarmee het zomerseizoen zal worden ingeluid.

“De temperaturen zijn nu wat milder en daarom zal er meer product zijn. De prijzen moeten dan worden aangepast, aangezien het klimaat een factor is die van grote invloed is op zowel de gewassen als de vraag. Het is tenslotte algemeen bekend dat de teelt bij koude temperaturen trager verloopt.”

“Gelukkig hebben wij ons goed kunnen wapenen tegen de cycloon Burian. Het coronavirus heeft ook nauwelijks invloed gehad op de teelt, aangezien 80% van onze activiteiten zijn verbonden aan buitenlandse markten. Daardoor is er altijd vraag en vertoont dit geen grote daling.”

“Om beter in te kunnen spelen op de wensen van de klant zullen wij voor het volgende winterseizoen een nieuw gewas introduceren, namelijk de lente-ui. Deze is bestemd voor de buitenlandse markten”, besluit Nocera.

Voor meer informatie:
Alberto Nocera
Agrieuropa Soc. Coop. Agr.
S.S. 148 Pontina Km 97,700
04019 Terracina (LT) Italië
+39 0773 756158
commerciale@agrieuropa.it
www.agrieuropa.it   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven