Nederlandse kas helpt tuinbouwtalenten Noord-Amerika ontwikkelen

Op 20 februari 2020 overhandigde Gakon de sleutels aan de Noord-Amerikaanse Minuteman Highschool voor de opening van twee kassen. Deze kassen zijn gebouwd om leerlingen van de Minuteman High School alles te leren over het kweken in een kas. Een jaar later ging de kassenbouwer terug om te kijken hoe het gebruik bevalt.

"Een jaar na dato wordt er met veel plezier in de kas gewerkt’’, aldus Peter Kelleher in het item van Gakon. Peter is de docent die in de kas de leerlingen alle kneepjes van het vak bijleert.


Blik in de kas, gebouwd door Gakon

De kassen zijn gebouwd met alle systemen die van toepassing zijn op grootschalige commerciële kassen. Zo zijn de kassen volledig geïntegreerd met irrigatie systemen, middels druppellaars, en ook eb,- en vloed bevloeiing op verrolbare kweektafels. Daarnaast beschikken de kassen over Full LED belichtingssystemen, fijn mistsystemen en wordt alles gemonitord en aangestuurd (ook op afstand) door Priva sensoren en computers.

In Wateringen bij Gakon zijn ze trots op de bijdrage die ze aan de ontwikkelingen van de tuinbouwtalenten van Noord-Amerika kunnen leveren. "Wie weet treffen we enkele van deze leerlingen over een aantal jaar wel binnen de sector."

Voor meer informatie: 
Gakon Horticultural Projects
www.gakon.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven