Geothermie en de verkiezingen: wél werkende stimuleringsregeling gevraagd

Afgelopen jaar is weer flink op aardgas bespaard door toepassing van geothermie in Nederland. Ook de komende jaren wil de sector die bijdrage leveren. Daarom is door Geothermie Nederland een brief gestuurd gericht aan diverse (beoogd) Kamerleden en politieke partijen.

Voor de warmtetransitie in de gebouwde omgeving wordt er veel verwacht van geothermie. Om opschaling in de glastuinbouw en gebouwde omgeving succesvol te maken roept de geothermiesector bij de verkiezingen op een drietal acties op de agenda te zetten die essentieel zijn, niet alleen voor geothermie maar vooral voor de warmtetransitie en het Klimaatakkoord:

  • Bij een gebleken niet-functioneren van de SDE voor de warmtetransitie: zet een stimuleringsregeling op die wél functioneert: een SDE++ voor de warmtetransitie
  • Start een acceleratieprogramma van 20 projecten, nodig om tijdig de grote opschaling van geothermie te kunnen realiseren
  • Herzie het stelsel van fiscale prikkels ten behoeve van de energietransitie, in het bijzonder de Opslag Duurzame Energie (ODE). In de praktijk heeft de ODE onbedoelde bijwerkingen die zeer remmend uitpakken voor de energietransitie in de glastuinbouw.

Op 25 februari was voorzitter Radboud Vorage van Geothermie Nederland ook al te gast bij BNR nieuwsradio voor een debat met de heren Tabak (VVD) en Grinwis (Christen Unie). Het item is hier terug te luisteren.

Foto: archief GroentenNieuws


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven