Roxell neemt Holland Heater over

Roxell heeft Holland Heater overgenomen via moederbedrijf CTB Legacy Holding BV. Holland Heater is in 1976 opgericht en is een ontwerper en fabrikant van heteluchtkachels en ventilatoren voor het verwarmen en ventileren van stallen en tuinbouwkassen. Het bedrijf is gevestigd in De Lier (Nederland) en beschikt over een internationaal distributienetwerk. De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Holland Heater houdt zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen en produceren van open en gesloten verwarmingssystemen, gas- en oliekachels, ventilatoren voor veehouderijen en tuinbouwkassen, en warmwatertoestellen voor veehouderijen.

Het assortiment convectieverwarming van Holland Heater is een aanvulling op de (infrarood) stralingsverwarmingsproducten van Roxell voor veehouderijen. Het Belgische bedrijf is naar eigen zeggen marktleider marktleider in automatische voer-, drink-, nest-, ventilatie- en verwarmingssystemen voor het pluimvee- en varkensbedrijf. 

Marktaandeel uitbreiden
“Holland Heater is een verwarmings- en ventilatorbedrijf met een uitstekende reputatie en beschikt over meer dan 40 jaar aan kennis en ervaring”, aldus Gino van Landuyt, managing director van Roxell. “Hun innovatieve gesloten verwarmingssystemen en warmwaterverwarmers zorgen ervoor dat Roxell zijn verwarmingsassortiment kan versterken en nog meer distributeurs en klanten overal ter wereld van dienst kan zijn.”

Jan van Dijk, eigenaar en managing director van Holland Heater, zegt over de overname: “We zijn verheugd dat Holland Heater de mogelijkheid krijgt om zijn marktaandeel in verwarmingssystemen en ventilatoren verder uit te breiden via het brede, internationale distributienetwerk van Roxell. Onze eersteklas, innovatie producten zullen klanten van Roxell die op zoek zijn naar betrouwbare en efficiënte producten, zeker aanspreken.”

Naam blijft, kantoor en personeel ook
Holland Heater blijft ook na de overname onder eigen naam producten leveren én blijft ook actief in de glastuinbouw. Voor dealers en eindklanten verandert er niets, zo leert navraag. Net als dat er ook niets verandert aan de huidige locatie van Holland Heater. Die blijft Leehove 2 in De Lier. De medewerkers die nu bij het Lierse bedrijf actief zijn, zullen ook actief blijven in de functie die ze nu ook al vervullen. 

Voor meer informatie:
Roxell
www.roxell.com 


Holland Heater
www.hollandheater.nl 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven