Goed begin Oostenrijks groentenseizoen

Gerlinde en Richard Ulrich runnen sinds 2014 hun teeltbedrijf in Wallern, Burgenland (Oostenrijk). Op zeven hectare telen zij komkommers. Een week geleden werden de eerste rijpe komkommers afgesneden, nu wordt er geoogst tot eind oktober. De Ulrichs verkopen hun komkommers, evenals andere groenten en fruit uit de regio, in de 24-uurswinkel direct voor hun bedrijf in Wallern. "Het aanbod is vrij goed ontvangen," beschrijft Gerlinde Ulrich de verkoop in een interview met de Kronen Zeitung.

In de zomer zal de boerderijwinkel weer geopend zijn. Daarnaast worden natuurlijk ook leveringen gedaan aan supermarktketens. Op 36 hectare eveneens in Wallern en op slechts enkele meters afstand van de Ulrichs, teelt de familie Perlinger paprika's, tomaten en ook komkommers.

De Perlingers telen nu het hele jaar door tomaten. De groene paprika's zijn sinds ongeveer een week beschikbaar en de gekleurde paprika's zullen de komende dagen klaar zijn om te worden geoogst.

Goede vraag
"We zijn tevreden, over de kwaliteit van de oogst alsook over de vraag," zegt Patrick Haider van Perlinger Gemüse. Ook bij Seewinkler Sonnengemüse komt alles goed op gang. Vandaag worden de eerste paprika's gesneden. "Over ongeveer een maand, dan is de sla aan de beurt," zegt manager Josef Peck van Seewinkler Sonnengemüse.

Voor meer informatie:
www.perlinger-gemuese.at
www.gurken-ulrich.at
lgv.at


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven