Gasbranders monitoren op afstand, waar ook ter wereld

Digitalisering is overal, ook in de gasbrandermarkt. Daar is digitalisering in volle gang en dat biedt volop kansen, meent Zantingh. Het bedrijf uit Rijsenhout is naar eigen zeggen de eerste gasbranderfabrikant ter wereld die branders levert voorzien van Climatix.

De Siemens applicatie kan worden toegepast op zowel nieuwe als bestaande installaties voorzien van het Siemens LMV brander managementsysteem. Dit maakt het mogelijk om gasbranders waar dan ook ter wereld op afstand te monitoren. Een internetverbinding is voldoende.

Wat is het?
Climatix is volgens Zantingh dé Cloud oplossing voor bewaking op afstand en intelligente diagnose. Het online platform geeft toegang tot alle relevante brander- en ketelgegevens en kan tevens helpen bij het analyseren ervan. Dit betreft bijvoorbeeld de branderstatus, de actuele branderbelasting, het vlamsignaal of urenteller.

Maar ook beveiligingen op de ketel, zoals mediumniveau en maximale temperatuur, en beveiligingen die zijn aangebracht op randapparatuur, zoals een rookgascondensor, een CO2 klep of de CO-detector.

De gegevens kunnen efficiënt worden verzameld en geëvalueerd met behulp van toonaangevende, door Siemens ontwikkelde technologie. Zo kunnen weloverwogen beslissingen worden genomen, bijvoorbeeld over periodiek onderhoud, en kunnen de prestaties van de apparatuur gedurende de hele levenscyclus geoptimaliseerd worden.

Hoe werkt het?
Centraal in het systeem staat het Siemens LMV brander managementsysteem met een door Zantingh ontwikkelde interface (HMI), een 7” full color touch screen. Via een zogenaamde POL-regelaar met geïntegreerde gateway worden alle relevante gegevens van de gasbrander vanuit het brander managementsysteem (Siemens LMV), de ketel, eventuele randapparatuur en alarmmeldingen (eventueel met e-mail push notificaties) via een internetverbinding aan de Cloud gecommuniceerd.

De informatie wordt vervolgens overzichtelijk in beeld gebracht op het custom-made Climatix dashboard op elke PC, tablet of smartphone waar dan ook ter wereld. De status van installaties met actuele data is ‘real time’ inzichtelijk, historische informatie is beschikbaar en bij calamiteiten worden desgewenst automatisch ‘push’ berichten via e-mail toegestuurd naar de facility manager of eigenaar van de installatie.

Industriestandaard
Climatix verhoogt volgens Zantingh dus de gebruikswaarde van de branderinstallatie gedurende de gehele levensduur. Gegevens die in de Cloud zijn opgeslagen kunnen worden gedeeld met andere bedrijven of externe systemen. Speciaal voor toepassingen in de glastuinbouw is de interface tussen de gasbrander en de klimaatcomputer (Fiduface) eveneens volledig geïntegreerd.

Climatix maakt het mogelijk dat Zantingh als servicebedrijf ‘over de schouder’ van de klant meekijkt, de installaties continue monitort en preventief onderhoud op tijd in kan plannen. Zo kunnen calamiteiten en ongewenste stilstand van de installatie zoveel mogelijk voorkomen worden.

De benodigde Climatix hardware biedt Zantingh aan tegen een geringe investering en wordt ingebouwd in het schakelpaneel van de gasbrander. Om van de Clouddiensten gebruik te kunnen maken wordt een abonnement afgesloten en een bescheiden gebruikers-fee berekend.

Voordelen
Zantingh zet alle voordelen nog even op een rijtje.

  • Op afstand monitoren: De diagnosetools stellen in staat inzicht te krijgen in eventuele problemen, deze op afstand op te lossen, of ervoor te zorgen dat service ter plaatse arriveert met de juiste componenten om het probleem op te lossen.
  • Prestaties verbeteren: Continue analyse van gegevens maakt optimalisatie van prestaties op elk moment mogelijk. Bovendien kunnen tools voor gepland onderhoud de slijtage van apparatuur verminderen, waardoor het rendement toeneemt en het aantal ongeplande interventies aanzienlijk afneemt.
  • Betrouwbaarheid vergroten: Analyse van de verzamelde gegevens helpt bij het herkennen van problemen voordat ze een storing veroorzaken, om zo de betrouwbaarheid van apparatuur te vergroten.
  • Integratie met andere systemen: Climatix is een open platform, waarin bestaande of nieuwe bedrijfstoepassingen gemakkelijk worden geïntegreerd.

Voor meer informatie:
Zantingh
www.zantingh.com  
info@zantingh.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven