Financiering voor Canadese omschakelaars naar bio

Met een omzet van 5,4 miljard euro is Canada de zesde grootste biologische markt ter wereld. Toch blijft de vraag het aanbod overtreffen, ondanks een productiegroei met dubbele cijfers. Twee derde van de Canadezen koopt wekelijks biologische producten en biologisch is het snelst groeiende segment van de Canadese tuinbouw.

Deze feiten zijn beide uiterst positief voor de Canadese biologische sector, maar zonder voortdurende inspanningen om biologische technieken te trainen en Canadese telers te ondersteunen bij de overgang naar biologische teelt zou Canada wel eens kansen kunnen missen. Dat stelt COTA, de Canade Organic Trade Association.

In 2019 kondigde COTA de lancering aan van het nieuwe ondersteuningsprogramma voor omschakeling naar biologische teelt waarbij biologische telers financieel geholpen worden met hun extra kosten die de omschakeling naar biologisch met zich meebrengt. 

Dit programma vergoedt reeds betaalde certificeringskosten tot maximaal 1000 dollar. Het fonds blijkt intussen in dit moeilijke jaar voor telers een belangrijk instrument te zijn.

"Seeds of Change keert terug als hoofdsponsor van het programma, en we willen hen bedanken voor het geven van financiering in het programma van 2020. Zonder Seeds of Change hadden we nooit eenenveertig telers kunnen financieren en bijna 2.500 hectare om kunnen zetten naar biologische tuinbouw in heel Canada," zo laat COTA weten. 

"Enthousiast kondigen we aan dat ook Mill Street Brewery in het initiatief is gestapt en in 2021 twintig telers wil financieren, als erkenning van hun twintigjarig bestaan en om iets terug te geven aan de biologische gemeenschap."

Wie komt in aanmerking?
Dit programma is voor telers in het eerste, tweede of derde jaar van certificering, of voor telers die al gecertificeerd biologisch zijn en hun oppervlak willen uitbreiden. "We hebben bijna dubbel zoveel financiering dan vorig jaar en zijn blij zoveel te kunnen betekenen voor telers die het moeilijk hebben door de pandemie."

Klik hier om het programma te zien.

Voor meer informatie:
Canadian Organic Trade Association
www.canada-organic.ca


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven