McCain Foods investeert miljoenen in vertical farmbedrijf GoodLeaf

McCain Foods Limited heeft een grote investering gedaan in TruLeaf Sustainable Agriculture en dochterbedrijf GoodLeaf Farms, het grootste Canadese commerciële vertical farmbedrijf, om het bedrijf te helpen groeien en uitbreiden. "Met deze investering gaat GoodLeaf Farms hard groeien en uitbreiden, om een nationaal netwerk van vertical farms op te zetten dat verse, voedzame, lokaal geteelde groenten beschikbaar maakt voor Canadezen in het hele land," zo maakte het management van het bedrijf bekend. 

Met de investering van €54 miljoen in GoodLeaf is McCain de grootste aandeelhouder. "Vanaf onze start in Truro tot onze commerciële farm in Guelph, heeft GoodLeaf een sterke fundering gelegd voor toekomstige groei," zegt Barry Murchie, algemeen directeur van GoodLeaf. "We willen een wereldleider zijn in vertical farming. Onze eerste stap om dat te bereiken is het verzekeren van een sterke basis in Canada en consumenten toegang geven tot topkwaliteit voedzame, duurzaam geteelde, gewasbeschermingsvrije bladgroentes, en dat 365 dagen per jaar."

Extra farms op de planning
GoodLeaf opende in de herfst van 2019 zijn eerste commerciële vertical farm in Guelph, Ontario. Dit is een volledig geautomatiseerde faciliteit van 0,4 hectare. Met een eigen systeem van gespecialiseerde ledbelichting en teelt op water teelt GoodLeaf vijf microgroentes: Spicy Mustard Medley, Asian Blend, Micro Aragula, Pea Shoots en Micro Radish, en drie babygroenten: Ontario Baby Aragula, Ontario Baby Kale en Ontario Spring Mix, allemaal bedoeld voor de Canadese markt. 

GoodLeaf heeft nog twee indoor vertical farms op de planning staan voor eind 2021, een voor de supermarkten en voedselservice in Oost-Canada en een voor West-Canada. De precieze locaties zullen binnenkort bekendgemaakt worden. 

"In de kern is McCain een innovatief, agrarisch bedrijf," zegt Peter Dawe, hoofd Groei en Strategie van McCain. "Daarom zijn we enthousiast om de groei en opschaling van deze Canadese startup te ondersteunen, die werkt op het snijvlak van voedsel, tuinbouw en technologie. De technologie van GoodLeaf creëert jaarrond lente- en zomerachtige teeltomstandigheden in Canada en maakt het mogelijk lokale, verse, gezonde, lekkere groente te telen zonder transportkilometers. We zijn blij dat wij hieraan bij kunnen dragen."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven