Grote extra claim neergelegd bij curator failliet QQ

In de faillissementsafwikkeling van Quality Queen is er sinds het laatste verslag door de curator in november een miljoenenclaim binnengekomen. Het gaat om een claim van 2,2 miljoen euro door telersvereniging Best of Four (inmiddels Oxin Growers). In totaal staat er nu voor meer dan 7 miljoen euro aan claims open, zo blijkt het een verslag door de curator.

Die laatste werd door het AD gevraagd naar de kans dat de claims ook betaald kunnen worden. "Bij twee van de honderd faillissementen blijft er geld over voor gewone schuldeisers", aldus curator Souren. Partijen zoals de Belastingdienst hebben voorrang, terwijl ook banken vaak een sterke vragende partij zijn. In dit geval Rabobank, waarmee de curator het eerder al druk had.

Dat zou betekenen dat de telers die via de telersvereniging QQ van paprika's voorzagen toen QQ in de hete zomer van 2019 moest bijkopen om aan de verplichtingen te voldoen, mogelijk zelf de kosten zullen moeten blijven dragen. 

Uit het verslag blijkt ook dat de curator onderzoek doet naar onregelmatigheden en dossiervorming. Zo zou er daags voor het faillissement voor 4 ton revindicatie van machines hebben plaatsgevonden. Daarbij gaat het om het recht van een eigenaar om zijn eigendom terug te vorderen. Onlangs is pas gebleken dat dit is gebeurd op basis van een 'geantedateerd eigendomsvoorbehoud'. 

De afwikkeling van het faillissement kan gelet op het bovenstaande nog wel enige tijd duren. Compensatie van schuldeisers moet zorgvuldig gebeuren en kan daarom rustig vier tot soms wel tien jaar duren, aldus de curator in de krant.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven