Spaanse minister van Landbouw bezoekt teeltbedrijf Scherpenhuizen

Op dinsdag 23 februari bracht de gewestelijke minister van Landbouw en Plattelandsontwikkeling, Begoña García Bernal, een bezoek aan het teeltbedrijf Finca La Boyal S.L., gelegen in de Spaanse regio Extremadura.

De verantwoordelijken van dit Nederlandse bedrijf hebben de minister van Landbouw rondgeleid in de kassen die tien hectare beslaan en waar minikomkommers en zoete snackpaprika's op substraat worden geteeld. De groenten worden geëxporteerd, voornamelijk naar Nederland en Duitsland.

Begoña García had vooral oog voor de innovatieve technieken die het bedrijf gebruikt en zette de fiscale stimuleringsmaatregelen van de gewestelijke regering in de verf om de teelt en afzet van de landbouwproducten uit Extremadura op het vlak van modernisering en technologische vooruitgang een duwtje in de rug te geven.

Het bezoek van de minister werd ook bijgewoond door de burgemeester van Don Benito, José Luís Quintana, de gewestelijke secretaris-generaal van de Dienst voor Bevolking en Plattelandsontwikkeling, Manuel Mejías Tapia, de gewestelijke algemeen directeur van de Dienst voor Landbouw en Veeteelt, Antonio Cabezas García, en de gewestelijke algemeen directeur van de Dienst voor Europees Landbouwbeleid, Javier Gonzalo Langa.

Bron: elperiodicoextremadura.com

Foto index: archief GroentenNieuws, blik in de kas in 2015. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven