Hoge temperaturen zorgen voor 20% meer Italiaanse aardbeien

Het hogedrukgebied afkomstig uit Afrika zorgt ervoor dat het warm is in Italië. Dit zal aanhouden tot en met week 9, vooral in het midden en zuiden van het land.

“Een dergelijk zacht klimaat stelt ons in staat om de aardbeienteelt over een bredere periode uit te smeren. Een paar zonnige dagen met temperaturen boven de 20 graden stellen ons in staat om 20% meer opbrengst te hebben”, zegt Carmela Suriano van Compagnia delle Primizie uit het Italiaanse Policoro (Matera).

Melissa aardbeien

“Momenteel oogsten we voor de rassen Rossetta en Gioelita ongeveer 100 gram per plant. Voor het Melissa ras is dat 120 gram en voor Marimbella is dit zelfs 150 gram. De hoge temperaturen zijn niet alleen van invloed op de afzet van seizoensfruit, maar hebben ook een positieve invloed op de algemene stemming. Het afgelopen jaar was voor iedereen zwaar en het coronavirus greep om zich heen, en door het mooie weer ziet alles er zonniger uit.”

NSG12, ofwel Rossetta aardbeien

“We dachten dat de lage temperaturen van vorige week de gewassen in gevaar hadden gebracht, maar dat was niet het geval. De vraag naar aardbeien neemt gestaag toe en deze week nam het aantal bestellingen ook toe.”

NSG207 ofwel Gioelita aardbeien

“Er zijn geen problemen aangaande een overproductie. Integendeel zelfs, de vraag is groter dan het aanbod. Door het ontbreken van het aanbod uit andere gebieden, zowel nationaal als internationaal, kunnen onze aardbeien tegen bevredigende prijzen worden afgezet. Het seizoen is nog lang niet voorbij en voorlopig zijn we nog niet klaar met oogsten.” 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven