Meerlagenteelt en logistiek ineen

Infarm heeft een nieuw product. Het gaat om een geautomatiseerd en modulair Infarm Growing Center (IGC) – elke IGC is een lokale farm en distributiecentrum in één en behaalt het oogstequivalent gelijk aan een landbouwoppervlak van 10.000 m2. Daarmee bereikt ieder Growing Center, vergeleken met traditionele teelt, een tot wel 400 keer efficiëntere teelt van groenten en fruit.Wereldwijd
De cloudgebaseerde Growing Centers worden gekoppeld aan Infarms snel groeiende, mondiale farm netwerk, dat zelfstandig leert en continue de oogst, de smaak en de voedingswaarden van de planten verbetert, terwijl het verbruik van natuurlijke bronnen voortdurend gereduceerd wordt. Met een vertical farming oppervlak van 50.000 m2 en meer dan 1.200 instore farms, voorziet Infarm naar eigen zeggen nu al 50% van 's werelds grootste retailers.

Vanwege de snelle installatie en inzetbaarheid van het nieuwe Growing Center is Infarm in staat om de teelt significant te vergroten en daarmee overal ter wereld tegemoet te komen aan de vraag van grote en kleine handelaren. Het doel is om het Infarm-netwerk tot eind 2025 uit te breiden naar 500.000 m2 teeltoppervlak.

De Growing Centers bestaan uit meerdere farming units met een hoogte van 10 en 18 meter, die ieder een grondoppervlak van 25 m2 nodig hebben en in slechts zes weken opgebouwd kunnen worden. Met de modulaire, datagestuurde en gedecentraliseerde aanpak – een combinatie van Big Data, IoT, cloud-analyses en een snelle groei op mondiaal niveau – onderscheidt Infarm zich naar eigen zeggen van alle andere teeltoplossingen.

Telen in de stad
"De nieuwe Growing Centers maken voor ons een nog snellere groei mogelijk", aldus Erez Galonska, medeoprichter en CEO van Infarm. Dit kan omdat "dankzij de nieuwe technologie in slechts een fractie van de tijd het oppervlakte en de kapitaalinvestering van vele andere grootschalige vertical farming oplossingen in iedere stad ter wereld geïnstalleerd kunnen worden. Zowel de farms alsook de software waarmee ze gestuurd worden, werden met het oog op stadscentra ontwikkeld, om verse producten voor iedereen, overal toegankelijk te maken.“

Tot de retailers al onderdeel van het Infarm-netwerk zijn horen onder andere Empire Company Ltd (Safeway, Sobeys, ThriftyFoods), Whole Foods Market, Marks & Spencer, Kroger, Kinokuniya, Selfridges, Aldi Süd, Amazon Fresh, Auchan, Casino, E. Leclerc, Edeka, Farmdrop, Intermarché, Irma, Kaufland, Metro, Migros, Selgros, Summit in Canada, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Japan, Luxemburg, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zwitserland.

Infarm plant tot 2025 de ingebruikname van 100 Growing Centers. Momenteel worden vijftien Growing Centers in grotere steden gebouwd - waaronder in Londen, Parijs, Kopenhagen, Toronto, Vancouver, Seattle en Tokio.

Voor meer informatie:
https://www.infarm.com/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven