Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BelOrta veilt eerste courgettes van het seizoen

BelOrta veilde gisteren de eerste courgettes van 2021. Producent Stefan Van Craen (Lavalo) voerde deze eerste courgettes aan en koper Fruit Vandepoel uit Kortenaken kocht ze. Eerder deze week voerde Stefan Van Craen ook al de eerste witte courgettes van het seizoen aan.

In 2020 voerden de producenten bij BelOrta ruim 9,5 miljoen stuks groene courgettes aan. De courgette situeert zich dan ook reeds enkele jaren in de top 10 van populairste groenten in België. Cijfers van GFK tonen bovendien aan dat de Belg vorig jaar gemiddeld 1.6 kg courgettes at, bijna 20% meer dan 2019.

Verrassend divers assortiment courgettes
BelOrta heeft net als voorgaande jaren een uitgebreid gamma courgettes – conventioneel of bio, lang of rond, klassiek groen of opvallend geel. De courgettini behoort ook dit jaar opnieuw tot het aanbod. Deze aantrekkelijke en smaakvolle groente is een jong geoogste ‘mini-courgette’ met een zachte textuur en is beschikbaar in gele en groene kleur. Courgettini is vooral gegrild een heerlijke lekkernij.

Andere specialties in het courgette-assortiment zijn de gele, witte en ronde courgette (‘Courgette de Nice’). Ze zijn inmiddels uitgegroeid tot vaste waarden in het uitgebreid aanbod van BelOrta-groenten. De Courgette de Nice, beschikbaar in groen, geel en wit, is erg decoratief en interessant als afwisseling voor gevulde tomaten.

Tot slot beschikt BelOrta over fleurs de courgette. Deze kleine vruchten van de courgette die hun naam ontlenen aan het feit dat de bloem er nog aan zit, worden in culinaire middens als een ware delicatesse gezien.

Voor meer informatie:
Bruno Vuerinckx
BelOrta
Supervisor Verkoop
Tel.: +32 (0)15 565 316
e-mail: bruno.vuerinckx@belorta.be 
www.belorta.be 

 

 

 

Publicatiedatum: