Geautomatiseerd (hoogbouw)buffersysteem bij Gemüsebau Steiner

Eind vorig jaar is bij Gemüsebau Steiner in Beieren de volgende stap naar productieautomatisering gezet. Een volautomatisch hoogbouwstation voor opslaghoeveelheden van zes kilo zal de processen van de groententeler in de toekomst optimaliseren. Binnen drie maanden volgt inrichting door specialisten op de locatie in Kirchweidach.

Het bijzondere aan het project, afgezien van de technische specificaties van het (hoogbouw)buffersysteem , is de volledige integratie in het bestaande ERP-systeem traceNET van activeIT Software & Consulting uit Oostenrijk. Nu al, tijdens de automatische overdracht vanuit de kas naar de productiehal, worden alle relevante gegevens, zoals medewerkers, oogstrij, kas of gewas, automatisch vanuit de kassoftware Hortimax overgebracht en samen met het bepaalde gewicht in traceNET opgeslagen.


Het (hoogbouw)buffersysteem werd geleverd door KOAT

In de toekomst zal deze informatie worden toegewezen aan een opslagcel in het hoogbouwstation en worden gebruikt voor automatisering en berekeningen voor de teelt. Als dan een order voor een lijn wordt aangemaakt, controleren de traceNET-Production-terminals direct bij de lijn of er voldoende producten in voorraad zijn of dat er nog producten ontbreken. Wanneer de bewerking begint, levert het station automatisch de versproducten aan de respectieve lijn.

Hoewel dit het eerste gezamenlijke project is van KOAT en activeIT heeft de softwareleverancier al ervaring met de integratie van hoogbouwstations in zijn ERP-systeem. Zo heeft Dorfinger International reeds een geautomatiseerd station in bedrijf, dat naast de lijnbesturing ook de opdrachtgever via de bewerking op de traceNET-Production Terminals informeert welke artikelen aan welke lijn ter beschikking moeten worden gesteld.

Voor meer informatie:
Gabriel Marek
activeIT Software & Consulting GmbH
+43 660-5111-792
+43 316-2312-01
g.marek@active-it.at 
www.active-it.at 
www.gemuesebau-steiner.de
www.koat.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven