Rick Mengers, ZON:

"Grotere exportkansen Hollandse asperges door krimp Duits areaal"

Tholen - Bij ZON is dinsdag het Hollandse aspergeseizoen afgetrapt. De eerste vijf kisten werden dinsdag in één druk op de knop weggekocht voor 20 euro per kilo. "Het volume is nu nog beperkt, maar vanaf volgende week zullen we dagelijks aanvoer van onze telers krijgen", vertelt verkoper Rick Mengers. Hij ziet het seizoen met vertrouwen tegemoet. "Een lager areaal in Duitsland zal zorgen voor de nodige exportkansen. Ook in Nederland is het areaal licht gekrompen."

"Daarnaast beginnen de Nederlandse supermarkten weer een week eerder met de asperges dan vorig jaar, dus dat is met name voor de verwarmde telers positief nieuws. We hebben alle klanten bezocht en de verwachtingen zijn erg positief. Voor de afzet naar de horeca zal veel afhangen van de Corona-maatregelen. Mogen de terrassen weer open, dan zal ook de aspergeverkoop weer als een tierelier draaien. Maar buiten de Triple A- is er voor de asperges ook buiten de horeca nog een goede afzetmarkt", verwacht Rick.

Een nieuwe ontwikkeling is volgens de verkoper dat de paarse asperges steeds meer aan belang winnen. "Daar zit wel een beetje uitbreiding in. Met de nieuwe paarse hybride van Bejo gaan telers in plaats van een paar rijtjes nu hectares tegelijk aanplanten. Al met al wordt dit een leuke aanvulling naast de twee andere kleuren. Verder zal ook de inzet van personeel voor de telers weer een grote uitdaging worden. Iedereen wacht dan ook met spanning af hoe de oogstrobots hun eerste meters gaan maken. Ziet dat er positief uit, dan verwacht ik dat enkele grotere telers snel zullen volgen!"

Voor meer informatie:
Rick Mengers
ZON
T: + 31 77 323 95 40
Rick.mengers@royalzon.com
www.royalzon.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven