Eerste rode en gele paprika's beschikbaar bij Harvest House

"De eerste Europese retailers staan alweer te trappelen om Nederlandse paprika binnen te krijgen"

Tholen - Vanaf deze week zijn de eerste Nederlandse rode en gele paprika weer beschikbaar bij Harvest House. Na de eerste groene paprika oogst Peppers Unlimited in IJsselmuiden ook de eerste rode en gele van het seizoen. Door belichting zijn de paprika’s eerder op kleur en gewicht dan de paprika’s die niet belicht worden. Teler Wilbert van den Bosch is uitermate content hoe de teelt erbij staat, nadat in de winterperiode eerst de kas weer helemaal schoon is gemaakt en de planten rustig hebben kunnen wennen aan hun nieuwe omgeving.

Afname groene, kleine uitbreiding areaal oranje paprika
"Komende week zullen er nog een aantal belichte telers in productie komen, en vervolgens zullen de weken erna de onbelichte teelten van start gaan. Als in week 10 de eerste oranje paprika geoogst gaan worden is het hele kleurenpalet van de blokpaprika weer compleet", constateert verkoper Marco Bergman van Harvest House. "Er is een kleine uitbreiding in het totale areaal blokpaprika voor komend seizoen. En als we kijken per kleur dan zit er een afname in het areaal groene paprika, en een kleine uitbreiding in oranje paprika. Al met al weer een mooie mix om de wereld te voorzien van deze heerlijke, duurzame en natuurlijk zeer gezonde vruchtgroente."


Foto's Harvest House

"Het aanbod Spaanse paprika zal de komende periode minder worden. Daarnaast zien we afgelopen weken toch wel meer en meer kwalitatieve problemen ontstaan in met name de gele en oranje paprika. Ook in Spanje heeft men te maken gehad met sterk wisselende weersomstandigheden waardoor de planten best wel het één en ander te verduren hebben gehad doordat teelten minder beschermd zijn tegen weersinvloeden. De eerste Europese retailers staan dus alweer te trappelen om Nederlandse paprika binnen te krijgen."

Alle vertrouwen in een mooi seizoen
"Momenteel zit de wereld nog in dezelfde situatie als vorig jaar met betrekking tot corona. Verwachting is dan ook een sterke vraag vanuit de retail zolang horecagelegenheden en andere winkels gesloten zijn. Ook het vliegverkeer is nog beperkt en duur, dus het is nog even afwachten hoe zich dat gaat ontwikkelen en invloed heeft op de vraag vanuit verre bestemmingen. Afgelopen jaar zagen we echter dat de vraag vanuit met name de Europese retail het (gedeeltelijke) gemis van verre bestemmingen meer dan goed maakte waardoor het door elkaar heen een prima jaar is geweest voor de afzet van de paprika. Ook voor komend jaar hebben we dus weer alle vertrouwen in een mooi paprikaseizoen", besluit Marco.

Voor meer informatie:
Marco Bergman
Harvest House
+31 (0) 1 74 519 291
m.bergman@harvesthouse.nl    
www.harvesthouse.nl  

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven