Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dankzij nanobubbles efficiëntere opname voedingstoffen

NovaCropControl heeft een onafhankelijke studie afgerond over de impact van met zuurstof nanobubbles verrijkt irrigatiewater op de groei, bestrijding van pathogenen en opname van voedingsstoffen in tomaten.


Blik in de kas van de proef net na het planten

In een vergelijkende studie gaf NovaCropControl planten water met oververzadigd zuurstof middels technologie geleverd door Moleaer, dat wereldwijd hun eigen nanobubble-technologie aan de man brengt. Planten die water kregen met Moleaer’s nanobubbles hadden een efficiëntere opname van voedingsstoffen en watergebruik, betere ontwikkeling van haarwortels, hogere weerstand tegen hitte en tot 80% lagere Pythium-niveaus, zo zag men in de proef.

Het onderzoek liet ook zien dat planten die met Moleaer nanobubbles verrijkt water kregen, een 9% hoger vruchtgewicht voortbrachten zonder in te boeten op nutriëntengehalte of Brix-waarde (aantal gram sucrose).

Betere opname voedingsstoffen
Moleaer’s gepatenteerde nanobubble-technologie draait op meer dan 200 tuinbouwbedrijven, waarmee telers de kwaliteit van het irrigatiewater verbeteren, goede bacteriën promoten, wortelkwaliteit verbeteren, pathogenen en ziekten onderdrukken, en opname van voedingsstoffen vergroten.

Moleaer levert deze resultaten door een consistente stroom aan nanobubbles naar de plantenwortels te sturen, voor hoge zuurstofniveaus in irrigatiewater, drainwater, of Deep Water Culture (DWC) systemen. Betere zuurstoftoevoer in de wortels door nanobubbles verbetert de opname van voedingsstoffen door de plant. Het resultaat: gezondere, weerbaardere planten, hogere opbrengsten, en snellere teelten.

Tekst loopt door onder foto (hierop is de beoordeling van de matten te zien)

Weerbaarheid
“We weten dat het verbeteren van waterkwaliteit door het verhogen van zuurstofniveaus belangrijk is voor plantgezondheid en weerbaarheid van het gewas. Onze proef heeft bevestigd dat Moleaer’s zuurstofrijke nanobubbles een zeer efficiënte methode zijn om dat te leveren,” zegt Koen van Kempen, consultant, onderzoekscentrum NovaCropControl.

“Nanobubbles zijn een complexe wetenschap, maar dit nieuwste onafhankelijke onderzoek laat duidelijk zien welke waarde nanobubbles hebben voor onze voedselvoorziening door waterkwaliteit te verbeteren, zonder gebruik van chemicaliën, om plantgezondheid en weerbaarheid tegen omgevingsstress te verhogen, wat uiteindelijk leidt tot hogere opbrengsten,” zegt Nicholas Dyner, CEO van Moleaer.

 

Voor meer informatie:
Moleaer
info@moleaer.com
www.moleaer.com




NovaCropControl
www.novacropcontrol.nl
info@novacropcontrol.nl

Publicatiedatum: