Sonia Ibidhi, een 42-jarige voormalige journaliste uit Tunesië, gaf een wending aan haar leven en ging in Tabarka, het noordwesten van het land, wonen om daar haar droom om eetbare bloemen te telen waar te maken. Eetbare bloemen zijn een noviteit in Tunesië waarnaar de vraag geleidelijk aan toeneemt.
Met zaden van 42 variëteiten die ze uit Frankrijk had meegenomen, begon Sonia in 2019 op 5 hectare met de teelt van een tiental soorten bloemen. Momenteel gebruikt ze haar eigen zaden en teelt ze bernagie, een blauwe bloem die naar komkommer smaakt, bieslookbloem, een paarse knop die naar ui smaakt, en vooral de Oost-Indische kers, de bekendste eetbare bloem. "Ik doe mijn werk heel graag en ik ben omringd door schoonheid en kleurenpracht", vertelt ze trots in een item op france24. Wel wordt er aan haar grond gerommeld, omdat ze de lokale autoriteiten zou hebben misleid door niet op te geven dat het om eetbare bloemen i.p.v. aardbeien ging.