Drie nieuwe namen in team De Ruiter Seeds

Sinds medio februari is Jonas De Win bij het team van De Ruiter Seeds aangesloten. Jonas is gestart bij Market Development paprika en komkommer in de regio Zuid-Nederland en België. Hij stelt zich hieronder voor. Verder zijn in december Jari Boerboom en in januari Arco van der Hout ook bij het team aangesloten. Ook zij stellen zich voor.

Jari is net afgestudeerd in plantwetenschappen. Hij deed werkervaring op tijdens zijn studie Toegepaste biologie op de HAS bij Bejo Zaden . Daar richtte hij zich op biostimulante zaadcoatings. "Ook deed ik lichtkwaliteitsonderzoek om er achter te komen hoe de bloei in radijs versneld kon worden. Tijdens deze studie deed ik een uitstapje naar ecologie met een stage naar boomkikkers in Ecuador. Maar door mijn sterke affiniteit met planten, koos ik voor een afstudeeropdracht bij Light4Food, een organisatie in indoor farmingssystemen in het Midden-Oosten. Tijdens mijn Master Wageningen deed ik onderzoek voor Beekenkamp naar het verlengen van de vegetatieve fase bij campanula moederplanten om de stekkwaliteit te verbeteren.” 

Speciaal voor zijn nieuwe baan is Jari naar Raamsdonkveer verhuisd. "Dat is nog niet naast de deur, maar het scheelt aanzienlijk in reistijd. Voordat ik bij De Ruiter begon, heb ik bij verschillende bedrijven gesolliciteerd. Ik koos voor De Ruiter omdat ik in deze baan zowel met telers, onderzoekers als veredelaars te maken heb. Met mijn studieachtergrond op MBO -, HBO - én wetenschappelijk niveau, kan ik met alle partijen en op alle niveaus meepraten. Daar ligt mijn kracht.”

Arco is al langer actief in de glastuinbouw. Hij heeft 25 jaar ervaring in sector en startte bij Enza Zaden als vertegenwoordiger in het Westland. "Zo’n 12 jaar later stapte ik over naar Delphy, een adviesorganisatie in vruchtgewassen. In eerste instantie richtte ik mij op de Oost-Europese markt, waarna ik vervolgens naar Japan vertrok en daar vanuit Delphy als adviseur werkzaam was.

De laatste jaren als adviseur in Japan reisde ik heen en weer. Dat werd me op een gegeven moment teveel. Maar de overgang naar een plantenkweker in het Westland bleek na een aantal jaar toch wel erg groot. Bovendien legde deze kweker zich alleen toe op groenteplanten in de winter. Dat gaf mij onvoldoende uitdaging in de zomerperiode. Daarom heb ik de stap naar Bayer gemaakt, hier vind ik die uitdaging zeker. En met centraal Europa en Azië als focusgebieden, verheug ik me er nu al op om straks weer een tuinbouwproject in een ander land te kunnen bezoeken. Zodra corona dat toelaat uiteraard.”

Jonas komt over van het Proefstation voor de Groenteteelt. "Na mijn Bachelor Tuinbouw ging mijn interesse in eerste instantie uit naar sierteelt. En dan met name naar de teelt van vaste planten. Tot ik per toeval in de onderzoekswereld van groenteteelt terecht kwam als onderzoeker witlof voor de Nationale Proeftuin voor Witlof. Dat beviel erg goed. Twee jaar geleden kreeg ik de mogelijkheid om komkommers te gaan onderzoeken op het Proefstation voor de Groenteteelt en me zo verder te ontwikkelen in de tuinbouw. Die kans heb ik met beide handen aangepakt.” 

Als Market Development representative is de rol van Jonas om nieuwe rassen in nauw overleg met de telers verder te ontwikkelen, juist te positioneren en in de praktijk te brengen. "Dat is één van de redenen waarom ik voor deze baan heb gekozen.”

Jari werkt nu ter ondersteuning van Leonie Hogendonk, waarbij hij verantwoordelijk is voor medium tros. Zijn doel is om uiteindelijk specialist in tomaat te worden maar 'dat duurt nog wel even'.

Alle drie de mannen hebben er zin is, zo blijkt wel uit bovenstaande introducties die De Ruiter in een eigen mailing al met de sector deelde.

Voor meer informatie:
De Ruiter Seeds
www.deruiterseeds.com
info@deruiterseeds.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven