Unifrutti neemt Dimifruit over

Unifrutti Group heeft het Spaanse Dimifruit overgenomen. Dat maakten beide partijen vorige week bekend. Het is een stap die past bij de diversificatiekoers die Unifrutti sinds dit jaar is gaan varen. 

"Unifrutti is zich aan het vestigen als teler van groenten en om dat te doen, wordt de voorkeur gegeven aan gewassen van hoge kwaliteit, omdat die het meest passen bij de bedrijfsvisie van Unifrutti, en ook om haar internationale en innovatieve visie te versterken," legt Gianluca Defendini uit, directeur van de in Italië gevestigde divisie. 

De nieuwste aanwinsten zijn de groenten van Dimifruit: tomaten, aubergines, paprika's en courgettes, allemaal geteeld in kassen die zich in Almería bevinden. 

Tijdens het afgelopen groeiseizoen werd meer dan 5 miljoen kilo tomaten, aubergines, paprika's en courgettes door Dimifruit op de markten verdeeld. De gecontroleerde teelt van Dimifruit vindt voor het grootste deel plaats in de winter, van september tot april. Dimifruit heeft hiervoor ongeveer 400 arbeiders in dienst; de geoogste goederen worden vervolgens binnen 12 uur na de oogst verzonden, zodat zij hun afzetbestemming met maximale versheid en grootheid bereiken.

Het is voor Unifrutti niet de eerste overname. In Italië heeft Unifrutti zich al toegelegd op bloedsinaasappelen en andere citrussoorten uit Sicilië, die worden geoogst door Oranfrizer en zijn teeltbedrijven in Italië, in Puglia en Marche. Deze bedrijven leveren pitloze druiven, maar ook platte perziken en karakteristieke Coscia-peren uit de regio Marche.

De groenten van Almería zorgen niet alleen voor een diversificatie en uitbreiding van het aanbod van Unifrutti, maar beantwoorden ook aan de eisen van de markt, die steeds strenger, preciezer en veeleisender worden. Deze waarden omvatten de milieuduurzaamheid en de natuurlijkheid van versproducten die vandaag op de tafel van de consument belanden; waarden die tegenwoordig evenveel tellen als de oorsprong, de smaak en de voedingsaspecten.

Voor meer informatie:
Egle Zapparrata
Unifrutti Group
+39 392 201 5809
ufficiostampa@unifrutti.it
www.unifruttigroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven