Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Britse aardbeien van het jaar in Aldi-schappen

Aldi heeft de eerste Britse aardbeien van 2021 ingekocht. Dat deelde de supermarktketen deze week. Sinds gisteren liggen de aardbeien in de schappen.

Britse aardbeien zijn normaal gesproken pas rond 20 juni beschikbaar, als de zomer begint, maar het is intussen het derde jaar dat Aldi het eerste Britse zachtfruit al zo vroeg in het jaar in zijn schappen heeft. Het aardbeiseizoen begint dus steeds vroeger als gevolg van innovatieve teelttechnieken en warmere temperaturen.

Een van de telers die heeft geholpen het typisch Britse product in de winkels te brengen, en die al meer dan 7 jaar met Aldi samenwerkt, is John Lloyd. Hij heeft een teeltbedrijf in de Vale of Glamorgan. "Er wordt altijd met spanning uitgekeken naar het moment dat de eerste Britse aardbeien worden geoogst en dankzij de vooruitgang in de teelttechnieken zijn wij in staat om het zachtfruit als een van de eersten te oogsten," zegt John. "We zijn erg trots op deze aardbeien, die een prachtig voorbeeld zijn van Britse kwaliteitsproducten, en we zijn blij dat we ze zo vroeg in het jaar aan fruitliefhebbers kunnen aanbieden."

De echte aardbeifans zullen naar Hereford moeten afreizen, waar de aardbeien – vers van het veld – vanaf donderdag 18 februari in Eign Street te koop zijn. Daarna zullen de aardbeien geleverd worden aan winkels in het hele Verenigd Koninkrijk.

Julie Ashfield, algemeen inkoopmanager bij Aldi: "We verhogen jaarlijks de hoeveelheid voedsel en drank die we van Britse leveranciers kopen met een waarde van 3,5 miljard pond (ruim 4 mld euro), wat nog meer kansen creëert voor Britse voedsel- en drankproducenten.

"Door zo nauw samen te werken met deze telers en producenten kunnen wij onze klanten de meest verse Britse producten aanbieden en snel inspelen op wat zij willen. Dit jaar willen de mensen vroeger aan de zomer beginnen en optimaal profiteren van wat er wordt aangeboden, en wij zijn blij dat wij dat kunnen doen."

 

Publicatiedatum: