IPM-vraagbaak online

Een hulpmiddel bij het toepassen van Integrated Pest Management (IPM), oftewel geïntegreerde gewasbescherming, op het glastuinbouwbedrijf. Dat biedt de IPM Tool die dinsdag 16 februari 2021 werd gelanceerd. De tool is een gezamenlijk project van Glastuinbouw Nederland en Wageningen University & Research, Business Unit Glastuinbouw.

De IPM Tool is een vraagbaak voor uitleg over alle aspecten van IPM en weerbaar telen. De acht stappen van IPM - van preventie tot leren & optimaliseren - zijn in zijn geheel te doorlopen of er kan gericht op een individuele stap worden ingezoomd. De tool bevat volgens de ontwikkelaars veel uitleg over het hoe en waarom van de stappen, met praktische informatie, aangevuld met links naar bruikbare websites, documenten en video- en beeldmateriaal. Deze achtergrondinformatie wordt de komende maanden en jaren verder aangevuld en geüpdatet.

Glastuinbouwondernemers, gewasbeschermingsspecialisten en -adviseurs kunnen de tool gebruiken als checklist en als ideeënbron bij het opstellen van de IPM-strategie voor het (eigen) glastuinbouwbedrijf.

De tool, hier te gebruiken, werd gelanceerd tijdens het webinar Geïntegreerd telen/IPM Wittevlieg en Trips op dinsdag 16 februari van Glastuinbouw Nederland (dat hier is terug te kijken). Door middel van het doorlopen van de  acht stappen van IPM, op het gebied van wittevlieg en trips, werd de IPM Tool gepresenteerd en toegelicht door Ellen Beerling (Wageningen University & Research) en Helma Verberkt (Glastuinbouw Nederland) aan ruim 200 deelnemers aan het webinar.

 


 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven