Kassen geven Nigeriaanse groententeler kickstart

Met meer dan 200 miljoen mensen is Nigeria uitgegroeid tot een van de grootste economieën van Afrika. Omdat de bevolking snel groeit, groeit ook de behoefte aan voedsel.

In de loop van 2018 heeft Bosman Van Zaal een compleet turnkey, tropisch laagland, kas project gerealiseerd in de regio Abuja in Nigeria voor de productie van groenten. Het project bestaat uit twee tropische laaglandkasmodules van elk ½ hectare groot. Het zijn de eerste stappen op weg naar binnenteelt. In totaal is 10 hectare van de akkerbouwgrond bestemd voor kassen. 

Turnkey tropisch laagland kas
Ingenieurs en agronomen van Bosman Van Zaal ontwierpen dit turnkey kasconcept speciaal voor de hete en vochtige klimaatomstandigheden van tropische laaglandgebieden over de hele wereld. De kassen zijn uitgerust met een zorgvuldig ontworpen irrigatie- en hydrocultuursysteem, volledig aangepast aan de lokale omstandigheden. Een Hoogendoorn iSii Compact computer zorgt voor een nauwkeurige besturing en bewaking van het productieproces.

Hogedraadgroenten
Momenteel teelt SCL conventionele gewassen in de volle grond, zoals maïs en soja, op honderd hectare akkerbouwgrond. Het bestuur van SCL heeft besloten om 10 hectare van dit land te bestemmen voor de kickstart van hun kassenproject. Deze twee kassen vormen de eerste stap op weg naar hun grotere ambitie om in de komende paar jaar een totaal van 10 hectare te bereiken.

Deze kassen zijn speciaal ontworpen voor de teelt van hogedraadsgroenten, ook bekend als wijnstokgewassen. Tijdens de opstartfase is de productie voornamelijk gericht op tomaten. Ondertussen worden andere trosgewassen zoals paprika en komkommer met succes uitgeprobeerd en zullen ze binnenkort ook op commerciële schaal worden aangeplant.

Groeiend marktpotentieel
Het grootste deel van de productie vindt zijn weg naar de snel opkomende supermarktsector in en rond Abuja. Een andere productie wordt verkocht aan de omliggende hotels en restaurants en de mindere kwaliteitsklassen worden verkocht aan de traditionele straatmarkten.

Dit project draagt niet alleen bij aan het antwoord van Nigeria op zijn groeiende behoefte aan voedsel, maar het biedt ook werkgelegenheid en verspreidt agrarische innovatie in de hele regio.

Momenteel vinden tien personen een vaste baan bij dit kassenproject. Zodra de 10 hectare in volle productie is, zal het project een permanent inkomen bieden aan ongeveer 100 personen en hun gezinnen.

Compleet kas project inclusief training
Bosman Van Zaal heeft het complete kassenproject geëngineerd, geproduceerd, geleverd en geïnstalleerd, maar daar houdt de van de kassenbouwer betrokkenheid niet op. Met de strategische partner Profyta, gespecialiseerd in tropische groenteteelt, heeft Bosman Van zaal alle benodigde training en capaciteitsopbouw verzorgd om dit project vanaf het begin tot een succes te maken.

Moderne tuinbouwconcepten, een precisie irrigatiesysteem en het gebruik van hoogwaardige en robuuste materialen bieden klant SCL een duurzaam en betrouwbaar productiesysteem.

Voor meer informatie:
Bosman Van Zaal
info@bosmanvanzaal.com
www.bosmanvanzaal.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven