Belgische tomatentelers onderdrukken tabakswittevlieg met succes

Belgische tomatentelers passen het biologische middel PreFeRal met succes toe tegen tabakswittevlieg, met name in de eerste maanden van de teelt. “Zij krijgen daarmee extra tijd om een sterk leger van roofmijten op te bouwen. PreFeRal kunnen zij drie keer inzetten”, vertelt Jurgen Bouveroux, adviseur bij Biobest.

“Vooral de tabakswittevlieg (Bemisia tabaci) is in de tomatenteelt momenteel een lastige plaag. Deze is moeilijk te bestrijden en kan de tomaten wankleur geven. In de eerste maanden van de teelt is dit biologische middel zeer welkom. Het geeft telers extra tijd om de biologische bestrijders in de serre op te bouwen, bijvoorbeeld Macrolophus-System. Het grote voordeel is dat het middel goed gecombineerd kan worden met biologische bestrijders.”


Bij toepassing van PREFERAL® hopen telers dit niet meer te zien

Na een week geveld
Het biologische insecticide PreFeRal bevat sporen van de schimmel Isaria fumosorosea. Deze schimmel komt ook in de natuur voor. Bij een bespuiting komen sporen op de witte vlieg terecht. De sporen kiemen, dringen hun gastheer binnen en groeien daar verder. Na ongeveer zeven dagen is de tabaks- of kaswittevlieg geveld.

Toepassing
De luchtvochtigheid moet voldoende hoog zijn, zodat de schimmels goed kunnen kiemen. Door de aard van de formulering vraagt het mengen van PreFeRal wel enige aandacht. Toepassing goed doorspreken met de Biobest-adviseurs wordt aanbevolen. 

 

Voor meer informatie:
Biobest Group
www.biobestgroup.com
info@biobestgroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven