Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Deep Winter Greenhouse populair in het hoge noorden van de VS

Het is winter in Noord-Minnesota en het groeiseizoen in de vollegrond is al lang voorbij. Maar laat het maar aan de inwoners van Minnesota over om een manier te vinden om groenten te telen in de winter met materialen die je er gemakkelijk kunt krijgen. Timmerhout, glas, grote stenen, aarde en zonneschijn is alles wat je nodig hebt voor een winterkas.

De Deep Winter Greenhouse (DWG) heeft al verschillende herontwerpen gehad, maar het begon allemaal met een boek van Carol Ford en Chuck Waibel uit 2009, getiteld The Northlands Winter Greenhouse Manual. De auteurs van dit boek woonden in Chippewa County, Minnesota, enkele uren ten zuiden van hier, maar het idee sloeg ook aan bij telers in het hoge noorden.

Dus, wat is een DWG? Het is een passieve zonnekas die overdag het zonlicht en de zonnewarmte opvangt en deze warmte in de aarde opslaat om 's nachts te recirculeren. De kas is oost-west georiënteerd met een grote glazen of polycarbonaat wand op het zuiden, gebouwd onder een hoek die zoveel mogelijk zonne-energie vangt als mogelijk is, gegeven de breedtegraad.

De andere wanden zijn stevig en zeer goed geïsoleerd, vaak met reflecterende binnenoppervlakken en de noordmuur is soms met aarde afgedekt, als het landschap dat toelaat. De aarde, en ook wel grind of grote stenen van ongeveer een meter diep onder de kas, fungeren als een batterij om de warmte op te slaan die overdag wordt opgevangen. Die warmte wordt met een ventilator ondergronds geblazen en vervolgens 's nachts naar boven in de kas geleid.

Lees het volledige artikel op www.hometownfocus.us.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven