Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Internationale prijs voor topseal kartonnen tray

Veel landen in de Europese Unie zijn het gebruik van wegwerpplastic in voedselverpakkingen aan het beperken. Deze wijziging in de regelgeving sluit aan bij een consumententrend die al langer bestaat en de blik richt op duurzame producten. De primaire verpakkingssector is druk bezig om oplossingen uit te werken die rekening houden met beide aspecten. Zo heeft het Spaanse bedrijf Hinojosa Packaging Xàtiva een achthoekig, golfkartonnen tray met topseal ontwikkeld dat luistert naar de naam Barket en zich profileert als een milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele plastic wegwerpverpakkingen voor groenten en fruit.

Nu is het innovatieve en duurzame ontwerp in de prijzen gevallen tijdens de WorldStar Awards 2021, een belangrijke prijsuitreiking  voor de verpakkingssector wereldwijd. Barket is gemaakt van gerecycled karton en heeft dus minder impact op het milieu dan andere materialen, maar het biedt wel dezelfde productveiligheidsgaranties.

De structuur van de tray maakt het mogelijk de verpakking te topsealen met een fijne folie om het product te beschermen. Dit proces kan zonder probleem uitgevoerd worden met de machines die gebruikt worden voor plastic trays.

Op deze manier wordt het gebruik van plastic tot wel 95% verminderd. Bovendien is het een 100% recyclebare tray, aangezien beide materialen (karton en folie) gemakkelijk te scheiden zijn en dus afzonderlijk in de juiste afvalcontainer gedeponeerd kunnen worden.

Tenslotte – en ook dit is heel belangrijk voor de afzetbedrijven –, is Barket een uitstekend communicatiemiddel tussen de teler en de consument, aangezien het gemaakt is van karton en er dus direct op de verpakking kan worden bedrukt. Het brede scala aan druktechnieken van Hinojosa maakt een afwerking mogelijk naargelang de wensen van de klant. Zo kan het merk mooi op de verpakking en kunnen de waarden waar een bedrijf voor staat zonder problemen overgebracht worden op de consument.

De WorldStar Awards zijn de belangrijkste onderscheidingen in de internationale verpakkingsindustrie. Barket behoort tot de winnaars van deze editie, waarvoor het als Spaanse vertegenwoordiger van de sector was geselecteerd na het winnen van de Liderpack 2020-prijs.

 

Voor meer informatie:
Hinojosa
www.grupohinojosa.com

Publicatiedatum: