Heavy metal in de cannabisteelt

Professionele cannabistelers gebruiken vaak technieken die thuistelers ook kunnen gebruiken om de beste kwaliteit te krijgen. Ze claimen dat de magie zit in superieure genetica, gebruik van goede ventilatie, genoeg water en licht, en het zorgen dat de plant de goede voedingsstoffen krijgt. Het kan echter ook geen kwaad om een paar speakers naast je planten te zetten en keihard heavy metal te draaien. Er is ontdekt dat dat zorgt voor gezondere planten. 

Een oud onderzoek van expert-tuinier Chris Beardshaw laat zien dat het blootstellen van planten aan heavy metal muziek, vooral Black Sabbath, werkt als een soort bizar sonisch nutriënt, wat ervoor zorgt dat ze groter worden en meer resistent tegen ziekte. Dit onderwerp werd in 2013 besproken in het programma Gardeners Question Time van de BBC Radio 4. In de show vertelde Breadshaw dat planten de zwaardere muziek niet alleen 'leuker vinden', maar ook dat ze niet van pop houden - daar gingen ze zelfs van dood. 

Volgens Beardshaw begon het experiment toen een van zijn tuinbouwstudenten naar hem toekwam met het plan een dissertatie te schrijven over de effecten van muziek op het leven van planten. Om dat tot de bodem toe uit te zoeken richtte het team vier kassen in, één zonder muziek en verschillende stijlen muziek in de andere drie. Eén kas kreeg klassiek, de tweede kreeg Cliff Richard, en de derde kreeg Black Sabbath. 

"In de kas waarin werd geteeld met klassieke muziek - een soort streling van de plant, zo'n geluidsgolf - werden de planten iets korter omdat de geluidsgolven hen bombardeerden. Ze bloeiden wat rijker, en er waren iets minder ziekten en plagen," vertelde Beardshaw aan The Guardian. 

Lees more op thefreshtoast.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven